Catedrala Ortodoxă de pe Odobescu şi-a sărbătorit hramul

Biserica „Sfinţii Trei Ierahi" din Bistriţa, Catedrala de pe Odobescu, cum este cunoscută, şi-a sărbătorit ieri hramul „Sfinţii Trei Ierarhi" Vasile cel Mare, Grigore Teologul şi Ioan Gură de Aur, în prezenţa unui mare număr de enoriaşi şi a unui sobor de preoţi în frunte cu protopopul Bistriţei, Alexandru Vidican.

Piatra de temelie a Catedralei a fost pusă în 28 iulie 1927, în vremea protopopului Grigore Pletosu, cel care a slujit aici câţiva ani. Între anii 1927-1941, s-a edificat Sfântul locaş de rugăciune, efectuându-se importante lucrări, biserica fiind sfinţită în 1941 de către episcopul Nicolae Colan. În anul 1986, a fost restaurată pictura interioară, preoţi fiind Victor Făgăraş, Ioan Bartoş şi Liviu Şugar, şi resfinţită la 2 septembrie 1990 de către arhiepiscopul Clujului, Teofil Herineanu. În prezent, aici slujesc preoţii Liviu Şugar, Ioan Pintea şi Ştefan Borodi.

La sărbătoarea bisericii, alături de preoţii parohi au participat protopopul Alexandru Vidican, cel care a rostit o predică, urmărită cu deosebit interes de cei prezenţi, subliniind contribuţia deosebită pe care au avut-o cei trei mari învăţaţi ai Bisericii creştine, adresând urări calde de sănătate preoţilor slujitori şi, deopotrivă, enoriaşilor. Au mai participat, oficiind la Sfânta Liturghie, preoţii Aurel Macarie şi Marcel Agrişan, de la Cluj, dar cu rădăcini în judeţul nostru. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corala „Andrei Mureşanu", dirijată de prof. arhidiacon Cornel Pop.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5