Casa Verde Clasic: În Bistriţa-Năsăud, au fost depuse 188 de cereri

Programul Casa Verde Clasic a suscitat mult interes la nivel naţional, dar şi în plan judeţean, asta pentru că programul nu s-a mai derulat timp de cinci ani. Deşi perioada de depunere a dosarelor a fost programată între 10 şi 24 octombrie, fondurile s-au epuizat în patru zile, astfel că joia trecută a fost înregistrat ultimul dosar. Iniţial, judeţului nostru îi fusese alocată, pentru această sesiune, puţin peste 850.000 lei, ulterior Guvernul repartizând fonduri suplimentare, astfel că bugetul total a ajuns la 1,13 milioane lei.

            Potrivit directorului executiv Sever Roman de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, au fost depuse, finalmente, 188 de cereri, majoritatea pentru achiziţionarea de panouri solare presurizate.  Pe dinafară, dacă putem spune aşa, au rămas 20 de persoane fizice care aveau dosarele pregătite, însă fondurile se epuizaseră. În prezent se aşteaptă validarea dosarelor de la nivelul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

 

Comentarii

22/10/16 09:35
alegator

Cati au dorit sa-si depuna dar nu au avut posibilitatea sa-si faca doasarele, care necesitatu 5 zile de concediu sau invoiri pentru a bate la usile institutiilor, dupa hartii..?! Parca vorbea cineva de debirocratizare, informatizare...., unde sunt daca trebuie 2 zile sa obtii un afurisit de certificat fiscal sau 4 pentru un extras de carte funciara? Culmea obrazniciei birocratice este sa ceri declaratie notariala pentru sot ca nu cere si el, afuristul ala de panou solar! De parca o declaratie pe proprie raspundere sau copie dupa certificatul de casatorie nu era suficient. In schimb in lege nu-ti granteaza nimeni ca vei primi banii dupa ce faci investitia si nici cand. Sunt insa multe clauze de reziliere la indemna statului si o nota de aroganta crasa si dispret pentru cetateni a celui care a emis ordinul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5