Casă nouă pentru DGASPC BN. Preşedintele Moldovan: Vom oferi condiţii civilizate cetăţenilor care intră în contact cu instituţia

Consiliul Judeţean a aprobat, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre prin care se preiau în administrarea Județului Bistrița-Năsăud imobilele, construcţii şi teren, proprietate publică a Municipiului Bistriţa, situate în str. Horea nr. 20 în vederea organizării şi funcţionării unor instituţii publice de interes judeţean în domeniul social şi al educaţiei, pe o perioadă de 20 de ani.   Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va solicita emiterea avizului conform al Ministerului Educaţiei Naţionale pentru schimbarea destinației imobilelor preluate în administrare, componente ale bazei materiale aferente ”Liceului Tehnologic Forestier”, în imobile destinate activităților din domeniul social și al educației, respectiv cu destinația de sediu al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, instituție publică subordonată CJ BN.

“Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cred că, după Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, este instituţia din subordinea noastră care are contact cu cei mai mulţi cetăţeni ai judeţului. Sunt sute de cetăţeni care sunt prezenţi în fiecare zi în această instituţie, în relaţiile directe cu asistenţi maternali, oameni care au nevoie de asistenţă şi avize de la diferite comisii de specialitate, care funcţionează în cadrul acestei direcţii. Ea funcţionează într-un spaţiu impropriu pe Sucevei, într-o clădire gândită ca un cămin pentru Alzheimer, care nu are facilităţile necesare. E şi singura instituţie din subordinea noastră care nu a primit casă nouă. Centrul Judeţean pentru Cultură, Complexul Muzeal, Biblioteca, toţi sunt în momentul de faţă în case noi, cu toate facilităţile de care are nevoie o instituţie publică a anului 2017”, a declarat preşedintele CJ BN, în plenul şedinţei ordinare.

Preşedintele Moldovan a menţionat că a luat această decizie într-o foarte bună colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu Ministerul Educaţiei, cu Primăria  Bistriţa şi Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic Forestier.

“Am acceptat ca acea clădire să fie pusă la dispoziţia a două instituţii importante pentru învăţământul din judeţul nostru, mai exact Casei Corpului Didactic şi CJRAE.  Cei doi directori au fost prezenţi şi s-au bucurat foarte mult să vadă că, în etapa viitoare, după ce vom reabilita fostul internat de pe str. Horea, vor putea să s emute acolo.

Ţinând cont că sunt foarte mulţi oameni din judeţ care au contact cu această instituţie, în momentul de faţă trebuie să traverseze întreg oraşul din garaă sau autogară până pe str. Sucevei, noua clădire este foarte aproape. Vom avea ocazia să oferim condiţii foarte bune de lucru tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea acolo şi, de asemenea, condiţii foarte bune de primire, pentru toţi cetăţenii care vor avea contact cu această instituţie.

Le mulţumesc tutuor membrilor Consiliului Local care în unanimitatea au fost de acord să transfere administrarea acestei clădiri Consiliului Judeţean pentru a putea oferi condiţii civilizate cetăţenilor care intră în contact cu una dintre cele mai importante instituţii din subordinea Consiliului Judeţean”, a precizat şeful administraţiei judeţene.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5