Cărți bistrițene, lansate la New York

Proiectul cultural de promovare a valorilor literare bistriţene în New York a continuat cu o nouă întâlnire a Cenaclului literar „Mihai Eminescu", condus de poetul Theodor Damian, în care au fost lansate cărţile „Drumul până la drum", de Elena M. Cîmpan, şi „Cronica de gardă", de Menuţ Maximinian.

Despre cărţi au vorbit Mariana Terra - redactor Romanian Journal şi preşedintele cenaclului, Theodor Damian, iar prof. Nicole Smith va realiza un reportaj despre eveniment. Invitaţii - jurnalişti, profesori, scriitori, critici - au apreciat cărţile bistriţenilor, care au fost prezentate în context universal, scoţând în evidenţă valoarea incontestabilă a literaturii române, de ieri şi de azi.

Elena M. Cîmpan şi Menut Maximinian au citit pagini din creaţia lor, au răspuns la întrebări, au acordat autografe, seara încheindu-se cu un dialog despre literatura din România şi cea din America. De asemenea, împreună cu iniţiatorul evenimentului, Theodor Damian, bistriţenii au fost prezenţi şi la televiziunea din New York. De altfel, presa de peste ocean a reflectat prezenta literaturii bistriţene în spaţiul american.

Cele două săptămâni în care scriitorii Dorel Cosma, Elena M. Cîmpan şi Menuţ Maximinian au fost mesageri ai literaturii bistriţene la New York, la invitaţia scriitorului Theodor Damian, pot fi considerate ca o adevărată punte culturală între Bistriţa şi metropolă americană.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5