Cartea Undeva, cândva... 1989, de Zorin Diaconescu, lansată la Societatea Conexiuni

Al. C. Miloş

Cartea, subintitulată „Jurnalul unui potenţial sociopat – genul textului documentar” – „Undeva, cândva... 1989”, a jurnalistului, scriitorului şi traducătorului, prof. Zorin Diaconescu, a fost lansată/prezentată sâmbătă, 24 februarie, de Dragobete, ca un dar tipografic al dragostei, în cadrul Societăţii literare „Conexiuni” a Scriitorilor Bistriţeni, la Palatul Culturii din Bistriţa. Prezenţa publicului a fost una de elită, de calitate, formată din scriitori, colegi bistriţeni, membri ai„Conexiuni”, mass-media, invitaţi de la ASTRA Dej.
Cartea a apărut la Editura ASTRA Dej, în 2017, cu o scriitură potmodernă.
Despre carte şi autor au opinat aplicat: scriitorulor şi prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, scriitorul şi jurnalistul Menuţ Maximinian, scriitorul şi directorul Palatului Culturii – dr. Dorel Cosma, ec. Radu Gavrilă – preşedinte ASTRA Dej, prof. Elena M. Cîmpan, moderator fiind prof. dr. Dorel Cosma.
S-a remarcat de vorbitori calitatea documentară a textului acestei cărţi a lui Zorin Diaconescu, luciditatea jurnalistului, simţul detaliului suprins aproape cinematografic de către ochiul jurnalistic şi urechea radiofonică a autorului cărţii, talentul de analist politic şi de potenţial sociopat, legăturile cu Cenaclul „Saeculum”, cu criticul Radu Săplăcan, cu vieţuirea la Dej, Cluj, Bucureşti, Bistriţa etc.
Toţi vorbitorii au punctat dorinţa şi realizările autorului de a descifra evenimentele din 1989, revoluţie şi lovitură de stat militară, neelucidate nici după 30 de ani, cartea relatând stările de lucruri şi faptele lui decembrie 1989 din Dej.
Întâmplarea literară, densă, plină de idei, a fost fericit completată de un moment muzical artistic – chitară, vioară, voce, în interpretarea familiei (tată şi fiică) Grad din Dej, domnişoara putând fi în viitor o voce canto-clasic de excepţie.
În finalul evenimentului, scriitorul Zorin Diaconescu a ţinut un discurs democratic, cu nuanţe de fin analist politic şi a acordat numeroase autografe, urmând o sesiune de autografe şi apoi un moment de socializare la un pahar de şampanie, de prietenie, de iubire, de adevăr şi de „Conexiuni”. Vorba volant, scripta manet!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5