Recunoaștere din partea comunității

Cardinalul Francesco Monterisi, Marchizul Don Fabrizio Mechi de Pontassieve și universitarul Vasile Dâncu, Cetățeni de Onoare ai Năsăudului

În numele comunității locale, primarul Mircea Romocea a conferit, în cadru festiv, titlul de Cetățean de Onoare al orașului Năsăud unor personalități marcante care s-au implicat în donarea unui computer tomograf pentru Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon”.
Este vorba despre Eminența Sa Cardinalul Francesco Monterisi, Excelența Sa Marchizul Don Fabrizio Mechi de Pontassieve, Baron de Salle și Nobil de Fiesole şi prof. univ. dr. Vasile Sebastian Dâncu.
De altfel, în această donaţie extrem de importantă pentru spitalul care deserveşte întreaga Ţară a Năsăudului, au fost implicate mai multe instituţii şi personalităţi. În primul rând, menţionăm contribuţia Academiei Internazionale Mauriziana prin Eminența Sa, Francesco Cardinal Monterisi, Excelența Sa Marchizul don Fabrizio Mechi di Pontassieve Baron de Salle și Nobil de Fiesole, Cav. Camillo Torta, Prorector Academia Internațională Maurițiană și Massimo Novali, consulul onorific al Italiei în Cluj-Napoca. Un sprijin esenţial a fost acordat şi de Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Cluj-Gherla prin PSS. Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhial de Cluj-Gherla, prof. univ. dr. Vasile Dâncu, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, prin președintele Emil-Radu Moldovan. De cealaltă parte, trebuie subliniată receptivitatea Primăriei orașului Năsăud, a primarului Mircea Romocea, dar şi a Spitalului Orășenesc ”Dr. George Trifon”, prin managerul Daniel Marcu.
„Eminenţa Sa, Cardinal Francesco Monterisi este o personalitate de excepţie a bisericii catolice, un lider spiritual profund şi un prieten al Transilvaniei şi al României. Eminenţa Sa ne-a vizitat țara prima dată în 8 mai 2018, vizitând Eparhia Greco-catolică de Cluj-Gherla, cu ocazia deschiderii unei filiale a Academiei Internaționale Mauriziana în România, la Cluj-Napoca. Cum spunea cu acea ocazie Preasfinţia Sa Florentin - experiența anilor pastorali în care a colindat lumea l-a făcut să fie foarte sensibil la populațiile sărace, la cei lipsiți de ajutor, la cei marginalizați, la imigranți, și, ca urmare, a înființat această Academie a Sfântului Maurizio, pe care o conduce cu onoare. La iniţiativa Eminenţei Sale şi cu eforturile marchizului Fabrizio Mechi di Potassive, baron de Salle si cu strădania Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu care este superior al Academiei Mauriziana pentru această zonă a României, Academia a hotarât sprijinirea Spitalului Orăşenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud, dar şi alte viitoare proiecte de caritate pe care le vom identifica cu prilejul acestei vizite”, a punctat universitarul Vasile Dâncu.
Excelența Sa Marchizul Fabrizio Mechi este Rector al Academiei Internationale Mauriziana, un activist important şi dedicat în domeniul carității, un neobosit militant pentru egalitate de șanse și sprijinirea celor aflați în nevoie. Alături de cavalerul Camillo Torta, prorector al Academiei si de Massimo Novali, proaspăt numit Consul al Italiei la Cluj-Napoca, Excelenţa Sa este un promotor al solidarității, este un bun prieten al orașului, judeţului și regiunii și se declară decis să sprijine cât mai multe initiative culturale şi sociale în anii care vin. Poate fi considerat nu doar prieten, ci și membru al comunității năsăudene.
Reprezentant de seamă la Ţării Năsăudului, prof. univ. dr. Vasile Dâncu este un prieten şi au susţinător al proiectelor acestei zone pe care o promovează pe plan naţional şi internaţional. Cadru didactic la universităţi de prestigiu din România, fost viceprim-ministru al României, care în noiembrie 2015 a primit distincţia Crucea de Merit în rang de Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania din partea Preşedintelui Republicii Federale Germania, Joachim Gauck, şi este Profesor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
La eveniment au participat consilieri năsăudeni, preoți greco-catolici din Bistrița-Năsăud, dar și protopopul ortodox Ioan Dâmbu care împreună cu președintele CJ, Radu Moldovan, vor primi, sâmbătă, de Ziua Națională, titlul de Cetățeni de Onoare ai Năsăudului.
În cadrul acestei festivități au primit diplomă de aleasă preţuire - Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu – Episcop Eparhial de Cluj-Gherla; Dl.Massimo Novali – Consul onorific al Italiei la Cluj; Dl.Cavaler Camillo Torta – Prorector al Consiliului Delegaţiei din România al Academiei Internaţionale Mauriţiene; Dl.Ferdinando Avenali, preşedinte Croce Verde, Predappio, Italia; Dl.Massimiliano Mandrioli și diplomă de mulţumire - Dott.ssa Adela Doina Logean; Don.Luciano Angaroni – Vicar Episcopal de Monza.
După momentele festive de la Primăria Năsăud, invitaţii au mers la unitatea spitalicească, acolo unde donaţia de peste un milion de euro a ajuns. Echipamentul va fi instalat după amenajarea unei săli speciale și va fi pus în funcțiune in maximum 6 luni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5