Caracteristicile plăcilor OSB și recomandări pentru utilizarea lor

Plăcile de OSB reprezintă în prezent unele dintre cele mai utilizate materiale de construcții, versatilitatea lor fiind deosebit de apreciată. Practic, plăcile din OSB pot fi folosite pentru o multitudine de elemente structurale și anexe, precum în cazul acoperișurilor, a pereților despărțitori sau a construirii anexelor gospodărești. Iată care sunt caracteristicile plăcilor OSB și cum le poți utiliza în gospodăria ta. 

Rezistență foarte bună la solicitări 

Pentru lucrările pentru care este utilizat, placajul OSB are o rezistență foarte bună. Acest lucru se datorează proceselor de realizare a materialului, care presupun folosirea așchiilor de lemn, prelucrate, tăiate și presate, amestecate mai apoi cu un liant. Pentru orice proiect constructiv pot fi alese plăci OSB în diferite dimensiuni de pe site-ul Mathaus, pentru că acestea sunt variate, special create pentru a acoperi orice nevoie.

 

OSB este acronimul de la Oriented Strand Board. Orientarea așchiilor este cel mai adesea perpendiculară sau înclinată. Datorită acestui model de dispunere plăcile au rezistențe suficient de mari, pe ambele direcții.

Aspect rustic, deosebit

Aspectul este un alt criteriu după care de cele mai multe ori este ales OSB-ul ca material pentru realizarea unor elemente constructive. În prezent poți afla cum se montează OSB-ul pe tavan de exemplu sau cum poți realiza integral o bucătărie din panouri OSB. OSB-ul mai poate fi folosit, de asemenea și pentru realizarea pardoselilor sau pentru crearea pereților despărțitori. 

Stabilitate dimensională

Plăcile din OSB sunt caracterizate de stabilitate, indiferent de tipul elementelor ce necesită a fi realizate. Materialul este suficient de gros astfel încât să reziste la majoritatea solicitărilor, inclusiv la flambaj. 

Diversitate a tipurilor de OSB

Plăcile OSB pot fi clasificate în funcție de tipul utilizării. Astfel, se vor delimita plăcile OSB portante, capabile să preia încărcări mari și să reziste în aproape orice condiții, OSB pentru utilizare în medii umede și OSB pentru medii uscate. Pe lângă aceste tipuri mai există și plăcile din OSB de mare rezistență. 

Material natural, reciclabil

Plăcile din OSB sunt realizate din așchii de lemn, iar acest lucru înseamnă folosirea unui material natural. În plus, OSB-ul poate fi reciclat cu ușurință, deoarece placajele pot fi folosite și pentru realizarea cofrajelor de construcții, a cutiilor de transport sau a unor elemente ajutătoare în șantier, precum podestele pentru schele. 

OSB-ul izolează foarte bine termic

În prezent se pune un foarte mare accent pe ideea de izolare termică a locuințelor și spațiilor. OSB-ul este un material care izolează foarte bine termic și fonic, iar împreună cu un material special pentru izolare, cum ar fi vata bazaltică, el poate crește eficiența termică a clădirii. 

Plăcile de OSB sunt adesea folosite pentru realizarea pereților despărțitori sau pentru crearea pereților cu miez de spumă poliuretanică, ce servesc pentru delimitarea spațiului din interiorul unei locuințe. 

Plăcile din OSB sunt cea mai bună soluție pentru acoperiș

Acoperișul unei locuințe are rol de protecție, dar pentru a proteja, el trebuie să fie realizat cât mai calitativ. Dacă în trecut scândura obișnuită era folosită pentru realizarea elementelor de astereală, în prezent plăcile OSB au preluat acest rol. După montajul plăcilor de OSB este ușor montajul învelitorii, care poate fi realizată din țiglă ceramică, țiglă metalică sau tablă. 

Plăcile din OSB sunt deosebit de utile în domeniul construcțiilor și al amenajărilor interioare, iar acest lucru face ca tot mai mulți constructori să își îndrepte atenția asupra lui. Avantajele majore, cumulate cu prețul mic, permit oricui să se bucure de un material cu caracteristici tehnice deosebite, care îmbunătățesc modul de comportare al oricărei locuințe. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5