Fotbal. Liga a IV-a, etapa a doua a returului

Căpitanul oaspeţilor, Iacob Varvari, şi-a văzut moartea cu ochii

Voinţa Cetate – Silvicultorul Maieru 1-1 (0-1)

Orheiu Bistriţei, timp frumos, spectatori circa 100, avertismente: Ilieş, Găluşcă, Coşneac, Georgiu, Naroş, Boldiş L., Gal şi Popârţac. Marcatori: Tahâş şi Negrea. Arbitraj bun al Brigării de arbitri condusă la centru de Ciobănică Dan, ajutat la cele două linii de Paul Şteopei şi Maria Danci. Observator AJG – Iulian Borgovan.

Voinţa: Ilieş, Ploscar, Chira, Recean (min. 75 Dumitrean), Clapa, Negrea, Găluşcă, Şuvei (min.60 Mocan), Cira, Coşneac şi Georgiu. Antrenor: Adi Florea şi Paul Cervinschi.

Silvicultorul: Dragoş, Varvari Ioan, Boldiş L., Gal, Drăguş, Bizău, Tahâş, Boldiş A., Varvari Iacob (min. 76 Lorinţiu), Popârţac şi Răzvanţă. Rezerve: Pop M. şi Rebrişorean. Antrenor: Varvari Iacob.

Tot mai mult vorbim despre fair-play, dar se pare că rămânem corigenţi la acest subiect. Tot mai mult vizionăm pe micile ecrane partide de fotbal unde sportivitatea nu este la ea acasă. Începând de la înjurături asupra adversarului, coechipierului, arbitrului sau chiar a suporterilor, terminându-se cu accidentări destul de grave. Oare unde este respectul reciproc? Vor mai reveni vremurile acelea bune? Probabil sumele de bani colosale îi fac să nu mai aibă tată şi nici mamă. Se mai întâmplă şi accidente când nu este rea voinţă din partea sportivilor, dar urmările pot fi foarte grave.

S-a întâmplat duminică, 16 noiembrie, la ora 14, la Orheiu Bistriţei, unde echipa locală Voinţa a primit vizita silvicultorilor din Maieru. În min. 75, căpitanul gazdelor – Varvari Iacob, unul dintre cei mai buni atacanţi din Liga a IV-a şi golgeter în anii precedenţi, a fost grav accidentat, la contactul cu portarul gazdelor, Ilieş. Timp de 20 de minute s-a intervenit la deblocarea maxilarului, care în final s-a reuşit. Un lucru îmbucurător a fost acela în care sportivul nu şi-a înghiţit limba, atunci ar fi fost fatal pentru el.

Sângele nu se face apă

În ajutorul său a sărit imediat fratele lui, Ioan Varvari, şi el jucător în teren şi, bineînţeles, tatăl acestora, Varvari Iacob, un fost jucător de bază al echipei divizionare C prin anii ’80. Şi intervenţia utilă a asistentei medicale Dumitru Felicia, din localitate, precum a tuturor celor care au fost prin apropiere, au făcut ca acest om să fie în viaţă. A fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean, iar pe Dealul Jelnei, ambulanţa spitalului i-a acordat primul ajutor, un prim diagnostic a fost un scurt stop respirator cu convulsii. În final, a fost transportat la spital, unde, spre bucuria tuturor, a reuşit să plece pe picioarele lui spre casă. La spital a fost vizitat de portarul Ilieş, grijuliu cu ce s-a întâmplat, cerându-şi mii de iertări.

Aici putem vorbi de sportivitate, întrucât acest portar chiar nu joacă dur, dar acel contact a fost destul de tare.

În dauna accidentului petrecut în min. 76, partida s-a derulat în deplină sportivitate. Oaspeţii s-au deplasat cu o formaţie de echipă destul de solidă, chiar dacă i-au lipsit doi titulari, demonstrându-le gazdelor o lecţie de fotbal. “Vulpoiul” Varvari Iacob a ştiut să-şi mobilizeze echipa trăgându-i spre victorie până spre finalul partidei. Primul gol cade în min.8, când Tahâş trimite în plasă cu latul, după cursa de 25 m a lui Varvari Iacob din pasa acestuia: 1-0. Două situaţii de gol a lui Negrea, dar se opune portarul Naroş, un adevărat înger păzitor. Min. 35: Negrea lansează pe Găluşcă, dar acesta ratează din nou singur cu portarul. Min. 52, Coşneac iese la rampă cu o execuţie de mare maestru, dar respinge portarul de sub bară. Min. 60, portarul gazdelor Ilieş, neinspirat la acea fază, iar Ploscar scoare balonul de pe linia porţii, mare ocazie de a marca pentru măiereni. Noul intrat, Lorinţiu, scapă singur spre poartă, dar şutează în portar. În prelungirile partidei, penalty pentru gazde la faultul lui Gal în suprafaţa de pedeapsă. Execută Negrea, care stabileşte egalitatea, la care nu mai spera nimeni.

Max Marec

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5