Căminul Cultural din Slătiniţa, reabilitat cu 3 milioane lei, din fonduri europene

Primăria Municipiului Bistrița a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare si extindere Cămin Cultural, localitatea componentă Slătinița”, care se va derula în perioada 02.10.2018– 31.07.2020, anunţă municipalitatea, pe site-ul propriu.

Valoarea totală a proiectului este de 3.059.206,34 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 2.600.325,40 lei, valoarea eligibilü nerambursabilă din bugetul național este de 397.696,77 lei și contribuția proprie (cheltuieli eligibile și cheltuieli neeligibile) suportată de către Municipiul Bistrița, în valoare de 61.184,17 lei.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiul Bistrița prin reabilitarea și extinderea căminului cultural din localitatea componentă Slătinița.

În fapt, va fi reabilitat și extins Căminul Cultural din Slătinița prin crearea unui ansamblu din două clădiri cu o suprafață totală de 653,30 mp. Ansamblul nou creat va fi dotat cu utilitățile și echipamentele adecvate desfășurării activităților cultural-educative. Un alt obiectiv specific îl reprezintă creșterea calității vieții a 571 de persoane care locuiesc în localitatea componentă Slătinița, prin oferirea unui spațiu public adecvat în care au oportunitatea de a participa pe deplin la viața economică, socială, politică și culturală a societății în care traiesc.

Proiectul este finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, Prioritatea de Investiții 4.3 – Oferirea de sprijin pentru regenerarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale, Obiectiv specific 4.3 - Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiile reședință de județ din România.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5