Cabană distrusă de flăcări la Colibiţa

În noaptea de vineri spre sâmbătă, aproape de ora 3, Cristian M. a sesizat prin SNUApU 112 că în Colibiţa a izbucnit un incendiu la o cabană.

La fața locului incendiul a fost localizat și stins de pompieri din cadrul ISU Bistriţa şi de SVSU Josenii Bîrgăului şi Prundu Bîrgăului. De asemenea a fost evacuat un grup de persoane din Deva cazate în imobilul respectiv. Din primele cercetări s-a stabilit cauza producerii incendiului ca fiind supraîncălzirea coşului de fum. În urma incendiului nu au rezultat victime omenești”, precizează inspectorul Antonela Gorgan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

În acest dosar, cercetările sunt continuate de poliţiştii de la Secţia 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului şi Postul de Poliție Bistriţa Bârgăului.

Proprietarul complexului turistic format din două vile pe malul lacului de acumulare Colibiţa, Vasile Coruţiu, a declarat, pentru  MEDIAFAX, pagubele sunt estimate la circa 400.000 de euro.

"E vorba de Vila Ana care avea zece locuri de cazare. Nu ştim de la ce a izbucnit focul, dar a ars aproape în totalitate. Pagubele sunt între 300.000 şi 400.000 de euro. E una din cele două vile ale complexului nostru turistic, construită în 1996, dar modernizată de noi. Nu era în totalitate de lemn, dar avea multe dotări din lemn şi a ars repede. Din fericire, nu era nimeni înăuntru, nu sunt victime. Acesta este lucrul cel mai important", a declarat Vasile Coruţiu.

El a precizat că avea asigurare pentru imobil, dar nu deţinea tot ce era nevoie pentru asigurarea de incendii, „toate dotările cu hidranţi şi cu ce mai era nevoie” .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5