Budacu de Jos: Modernizarea drumurilor agricole, aproape de finalizare. Reţeaua de canalizare şi staţia de epurare, în procedură de licitaţie

Lucrările de modernizare a drumurilor agricole din comuna Budacu de Jos sunt aproape de finalizare. În urma procedurii de achiziţie publică, execuţia a fost adjudecată de SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA. Proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere agricole, în valoare de 3.623.031,96 lei (cu TVA), este finanţat prin Submăsura 4.3 – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. În cadrul acestui proiect sunt modernizate drumuri de exploatare agricolă în lungime totală de 8,487 km, lăţimea platformei în aliniament fiind de 4 m. „Un număr de 7 drumuri de exploatare agricolă din extravilanul comunei Budacu de Jos, în principal foste drumuri de câmp de pământ, sunt modernizate. Este vorba despre un drum de exploatare agricolă Buduş – Jelna, pe o lungime de 3985 m; drum de exploatare agricolă Zăpozi - 1000 m; drum de exploatare agricolă Valea Monariulu - 830 m; drum de exploatare agricolă La Bortă - 1130 m; drum de exploatare agricolă Sub livadă - 535 m; drum de exploatare agricolă Ulicioara - 530 m şi drum de exploatare agricolă Pârâul Reşului - 477 m”, ne-a declarat primarul Florin Sandu Simionca. Potrivit edilului, pe lângă faptul că se asigură accesul la terenurile agricole ale fermierilor şi ale agenţilor economici agricoli şi non-agricoli (deservind peste 900 ha teren agricol), modernizarea acestor drumuri va conduce la degrevarea unei părţi din traficul utilajelor agricole pe drumurile judeţene DJ 173C, DJ 173 şi DJ 172G. Este al doilea proiect care vizează modernizarea drumurilor agricole implementat de Primăria Budacu de Jos, din fonduri europene, după cel din exerciţiul financiar trecut. Au fost modernizaţi atunci alţi 9,8 kilometri de drum de hotar în satele Budacu de Jos, Buduş, Jelna şi Simioneşti, fie prin aplicarea unui covor asfaltic, fie prin tratamente bituminoase.

Reţeaua de canalizare şi staţia de epurare, în procedură de licitaţie

Proiectul „Construire rețea canalizare și stație de epurare în comuna Budacu de Jos”, unul major pentru comunitate, este finanţat în cadrul etapei a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Investiţia are o valoare totală estimată (cu TVA) de 14.238.868 lei, din care Construcţii+Montaj reprezintă 9.656.424 lei. Cheltuielile neeligibile sunt în valoare de 334.981.00 lei cu TVA. “Sperăm să putem încheia procedura de achiziţie publică pentru acest proiect, până în luna martie. Suntem sub monitorizarea ANAP. Prin acest proiect vor fi realizate capacităţi fizice extrem de importante pentru infrastructura de apă şi apă uzată din comuna noastră. Este vorba despre 22.802 metri liniari de conductă de canalizare; 8.015 metri conductă de refulare; 471 cămine de vizitare din beton, cu diametrul DN800; 16 staţii de pompare. De asemenea, va fi realizată o staţie de epurare 2.500 LE. Tot prin proiect, se vor face 7.718 metri liniari de conductă alimentare cu apă, 33 bucăţi de cămine de vane şi 47 hidranţi supraterani”, ne-a declarat primarul Florin Sandu Simionca. Un alt proiect finanţat din fonduri guvernamentale a fost finalizat anul trecut şi a vizat modernizarea Drumului Comunal 7, 0+000-1+900, Jelna-Satu Nou, cu o valoare de 1.135.911lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5