Bogdan Moldovan, Filip Boca și Călin Tudurachi de la Liviu, la NASA Space Apps Challenge!

Trei dintre bobocii noștri au făcut numele LIVIULUI cunoscut în lumea mare, anunță Colegiul Național Liviu Rebreanu, pe pagina de facebook.
"Bogdan Moldovan (IX A), Filip Boca și Călin Tudurachi (IX B) au participat la NASA Space Apps Challenge și s-au calificat la etapa internațională, devenind Global Nominees. Reușita lor nu poate fi trecută sub tăcere și știți de ce? Fiindcă bobocii noștri, care au lucrat la o aplicație care să-i asiste pe geologi, au concurat cu echipe de elevi de la liceele din Bistrița (inclusiv cu elevi care au participat la competiții de robotică) și cu studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca.
Felicitări, Bogdan, Filip și Călin! Și mult succes!", a scris conducerea colegiului bistrițean.
***
Misiunea NASA International Space Apps Challenge este de a stimula colaborarea, creativitatea și gândirea critică, de a încuraja interesul pentru explorarea Pământului și a spațiului, de a crește gradul de conștientizare la nivel global a datelor NASA și de a dezvolta următoarea generație de oameni de știință, ingineri, specialiști în tehnologie și designeri.

În timpul hackathonului, participanții utilizează datele publice ale NASA (National Aeronautics and Space Administration) și ale partenerilor săi din agențiile spațiale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5