Bogdan Ivan (preşedinte TSD BN) propune desemnarea unei personalităţi în funcţia de premier şi o echipă guvernamentală de profesionişti!

Iresponsabilitatea și prostia poate ucide!

China, Rusia, Israel, Ungaria, SUA și alte state conduse în adevăratul sens al cuvântului au luat decizii ferme pentru limitarea răspândirii coronavirusului și au reușit!

România, acum, nu este condusă! Marii Salvatori ai României (Iohannis, Orban, Cîțu, Sighiartău&Co), vor anticipate și atât! Ce dacă nu avem Guvern care să ia decizii ferme ca adevărații conducători de state? Ce dacă oamenii se înghesuie în farmacii și supermarket-uri panicați că nu au nici măcar o idee despre ce va urma și sute de mii de români din zone de risc, care pot infesta, fără vină, mare parte a populației României?

Nu avem reguli, nimeni nu știe nimic și senzația generală e că România nu este condusă! PNL vrea cu orice preț anticipate și pentru asta e dispus să lase oamenii să se infesteze și chiar să moară fără să ia măsuri concrete!

Guvernul e interimar și cu atribuții limitate, Președintele Iohannis ne oferă “trezirea spirituală” și ne amintește că “Paza bună trece primejdia rea”, iar Premierul desemnat Florin Cîțu își dă demisia cu câteva minute înainte de votul de investitură! Și cam atât! Noroc cu Raed Arafat, pe care cei de la PNL voiau să îl dea afară imediat după ce au luat guvernarea, că acum România era definiția haosului complet!

Să vă tratați voi cu “paza bună”, iresponsabililor! Condamnați o țară cu milioane de oameni la boală și incertitudine din cauza prostiei și indolenței voastre!

Ce ar trebui făcut⁉
de URGENȚĂ consultări cu toate partidele parlamentare;
1. desemnarea unei personalități din afara spectrului politic ca și Premier (Ex. Președintele Academiei Române);
2. construirea de îndată a unei echipe guvernamentale din care să facă parte profesioniști (Ex. Raed Arafat Ministrul al Afacerilor Interne);
3. decizii ferme pe modelul statelor civilizate (nu trebuie să inventăm noi apa caldă), prin care să limităm răspândirea COVID19 și efectele macro economice negative!

România are nevoie de oameni de stat! Cei care acum se bâlbâie și pun interesul politic mai sus decât viețile oamenilor trebuie scoși din viața politică! Definitiv!

Poate va avea și Coronavirusul un efect pozitiv pentru România: eradicarea unei clase politice anchilozată în trecut, bolnavă de putere și obsedată de interese personale și de partid!

 

Comentarii

13/03/20 12:19
vizitator

Datul cu părerea la romani a devenit un sport naţional, atingand apogeul încă de pe vremea lui Moromete. Tot mai mulţi dintre cei care nu au nicio legatură sau specializare în problema respectivă, ţin să-şi exprime opinia, chiar dacă nu au una foarte clară şi asta nu numai în fotbal sau agricultura, unde tot românul se pricepe, dar chiar în domenii de strictă specialitate. Cei mai multi se simt chiar obligati sa-si exprime opinia chiar daca nimeni nu le-a cerut-o.
In cazul de fată, acest măscărici (preşedinte TSD BN), vine el sa spunna ce ar trebui făcut, dupa ce Premierul desemnat Florin Cîțu și-a depus mandatul cu înainte de votul de investitură.
In primul rând, retragerea lui Florin Cîțu vine pe fondul crizei coronavirusului, dar și ca urmare a controversatelor decizii ale CCR, luate cu putin timp înainte de votul de investitură din parlament, prin care se suspendă din Constitutia României articolul 89, cu referire la dizolvarea parlamentului si organizarea alegerilor anticipate. Prin această ultimă decizie a CCR, insusi poporul care este titularul suveranităţii naţionale, nu poate scăpa nicicum înainte de termen, de un Parlament corupt pe care electoratul îl socoteşte expirat moral , plin de penali, legiferand pentru autocăpătuire si pentru prelungirea propriilor mandate. In contextul respingerii OUG încât alegerile anticipate par imposibil de organizat, următoarea propunere de premier va fi trebui să fie una care să adune o majoritate, astfel încât să fie învestit un guvern până la alegerile parlamentare la termen, de la finalul anului. Rămâne totusi un adevăr incontestabil, acela că este nevoie de o revizuire profundă a Constituției, care să inceapă chiar cu reforma CCR. Noua constitutie trebuie să ofere garanții că mafia politică nu mai poate numi ca membri ai CCR oameni de paie , unii manevrați de lideri cu interese dubioase sau chiar de puteri străine.
In al doilea rând, solutiile sugerate de Bogdan Ivan sunt idioate sau lipsite de continut si se inscriu perfect in "datul cu părerea".
Prima, aceea legată de desemnarea ca "și" Premier a Președintelui Academiei Române, este lipsită de sens având in vedere că Academicianul Ioan Aurel Pop a declarat public că: "nu am candidat şi nu voi candida la vreo funcţie de conducere politică în statul român".
A doua, ca din echipa guvernamentală să facă parte profesioniști precum Raed Arafat, este la fel de caraghioasă , având in vedere că acesta chiar face parte din guvern, in calitate de subsecretar de stat.
Asadar, “De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere”!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5