Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la Școala de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, deputatul Bogdan Ivan, a vizitat Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele, unde 65 de elevi sclipitori din toată țara participă la Școala de Vară de Știință și Tehnologie.
"Sunt tineri, determinați și pasionați de modelarea viitorului. Trebuie să ne ținem tinerii în țară! Pentru asta, trebuie să le oferim oportunitatea de a-și arăta genialitatea. Visul meu este ca inovațiile aduse de ei să treacă de porțile institutelor de cercetare. Să fie văzute de întreaga lume și finanțate de investitori privați.
Voi face tot ce ține de mine pentru ca România să devină un Hub de inovare regional și un incubator de idei geniale!", a transmis ministrul Bogdan Ivan.

Comentarii

22/08/23 13:18
Iuliu

Motto:
„Cele cinci functii care dau viaţă unei Universităţi constiente si responsabile de misiunea ei în stat sunt: cercetarea si creaţia stiinţifică, pregătirea profesională, educaţia naţională a viitoarelor elite, asigurarea vieţii materiale si morale a studenţimei, răspândirea stiinţei în masele largi ale neamului.”
(Iuliu Haţieganu- Preocupări universitare; Revista”U”, Bucuresti, nr.1, dec. 1943)
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România este o anomalie creată ca sinecură pentru satisfacerea clientelei politice aflate la guvernare.
In toată lumea civilizată adevărata cercetare stiintifică se face în universităti. Noi am păstrat în țară modelul sovietic din perioada comunistă în care cercetarea era concentrată în institute rupte de universități. După 1989 au existat anumite tentative timide de remediere a situatiei . Astfel, în subordinea Ministerului Educaţiei şi Cercetării a fost înfiintată Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) , cu atributii în realizarea de studii ce fundamentează procesul de repartizare a fondurilor alocate de la bugetul de stat al României pentru universități. Dar, ca la noi la nimeni. Pentru ca ruptura între învătământul superior si cercetarea stiintifică să fie totală, în decembrie, 2020 Ministerului Educaţiei şi Cercetării a fost scindat în Ministerul Educației și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Si acum ne plângem că România nu mai are nici o universitate în Top 1000 în clasamentul internațional Shanghai (ARWU) din 2023.
Vezi: https://adevarul.ro/stiri-interne/educatie/franta-vs-romania-in-problema...
Cine are urechi de auzit să audă.

22/08/23 14:51
vizitator

"Nominalizarea “pe gură” a lui Ivan de către Radu Moldovan a fost și este o lipsă de respect față de filială, față de toți cei ce muncesc în ea ca partidul să fie puternic la Bistrița-Năsăud și care speră, așa cum e normal, ca meritocrația să nu fie doar o vorbă în vânt! Păi, ce meritocrație, soro, dacă băiatul ăla șters de Bogdan Ivan e pus deputat și ministru numai pentru că e slugarnic și e sprijinit de Vasile Dâncu? "
(https://propolitica.ro/2023/08/16/79703/#comment-4880)
Restul e cancan!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5