BN Ritm a adus la Bistriţa Trofeul Festivalului Internaţional de Dans Primorsko

Şcoala de Dans BN Ritm a reprezentat România la Festivalul Internaţional de Folclor şi Dans Modern ce s-a derulat pe malul Mării Negre, în staţinuea bulgărească Primorsko. În micul orăşel au adus dansul formaţii din 7 ţări: Serbia, Slovacia, Polonia, Croaţia, România, Ucraina şi Bulgaria.

Dansul stilizat, folclorul, dansul modern, ritmurile spaniole, dansul ţigănesc, au impresionat spectatorii din oraşul staţiune. La concursul de perechi, din 60 de echipe, au rămas în finală două reprezentante ale Bistriţei, câştigând Ionuţ Borodi şi Diana Şerban. Dansul de măşti a fost, de asemenea, impreionant, Bn Ritm adjudecând locurile 1,2, 3, prin frumuseţea măştilor, dar şi prin felul în care copiii au ştiut să intre în pielea personajelor. Delegaţia de 40 de bistriţeni au făcut o atmosferă de adevărată sărbătoare la Primorsko, totul învârtindu-se în jurul României.

Şi de această dată, maestrul coregraf Mariana Panţiru a reuşit, alături de micuţi şi de colaboratori, să ofere un spectacol de gală în care Bistriţa a fost aplaudată la scenă deschisă. Ritmurile, în coregrafia Janei Bordeianu şi a Ancăi Orean, au antrenat plaja, România fiind declarată cea mai bună echipă din concurs.

Luni, 31 august, Şcoala de dans BN Ritm îşi redeschide porţile pentru stagiunea de toamnă-iarnă. După cum ne informează directorul artistic Mariana Panţiru, la cursurile şcolii se pot înscrie cursanţi de la 4 ani până la studenţi.

O grupă aparte este cea a adulţilor care încearcă să descopere tainele dansului pentru anumite evenimente. Toţi cei care doresc să urmeze cursurile de balet şi dans modern ale şcolii BN Ritm sunt aşteptaţi la sediul din str. Zorilor nr.15, zilnic, între orele 14.30 – 20.00, relaţii suplimentare putându-se obţine la telefon 0263.218349 sau 0744.477197. Şcoala de dans BN Ritm oferă tuturor celor interesaţi posibilitatea de a se întâlni cu dansul, de a descoperi această artă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5