BN: 889 persoane confirmate, în plus cu trei cazuri faţă de duminică!

 

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, sunt 889 cazuri confirmate de CoVid-19, cu 3 în plus faţă de duminică. Sunt 3.11 îmbolnăviri la mia de locuitori, Bistriţa-Năsăud fiind pe locul 9 la nivel naţional. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, nicio persoană nu a fost reconfirmată pozitiv. Practic, duminica nu se fac teste în spital! 

Din păcate, sunt înregistrate deja 69 decese asociate pandemiei cu noul coronavirus. De partea cealaltă, sunt şi  664 persoane vindecate. 

În Bistriţa-Năsăud, sunt 59 persoane izolate şi 488 persoane în carantină.
***
• Până în prezent, 50 cadre medicale (15 medici, 35 asistenți) și 18 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 47 au fost vindecate.
• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și o persoană angajată a Serviciului de Ambulanță Județean.
• Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița - Năsăud. Două sunt declarate vindecate.
• 71 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 22 au fost declarate vindecate.
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Două au fost declarate vindecate.
• Opt persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Cinci dintre acestea au fost declarate vindecate.
• O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud.
• 12 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Patru dintre acestea au fost declarate vindecate.
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Una a fost declarată vindecată.

 

Comentarii

03/08/20 13:30
Leon

Motto:
“În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două!”
(Klaus Iohannis)_

Pericolul nu a trecut. Pandemia de COVID-19 este genul de dezastru ale cărui efecte se vor resimţi mult timp de acum înainte, a declarat la sfârsitul lunii iulie, 2020, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei reuniuni a Comitetului de urgenţă al OMS la Geneva. Seful OMS a spus textual că, în condiţiile în care COVID-19 a afectat deja peste 17 milioane de persoane şi a cauzat peste 670.000 de decese : „Pandemia este o criză de sănătate ce are loc o dată într-un secol şi ale cărei efecte vor fi resimţite timp de decenii”.
La şase luni după ce a decretat starea de urgenţă mondială, Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii s-a reunit acum la Geneva, pentru a patra oară, în vederea reevaluării pandemiei de COVID-19, care continuă să progreseze într-o manieră îngrijorătoare pe plan mondial. Statele Unite, Brazilia, Mexic şi Marea Britanie au fost grav afectate de coronavirus în ultimele săptămâni, iar guvernele lor au depus eforturi uriaşe pentru a veni cu un răspuns eficient, dar, din păcate multe întrebări au rămas fără răspuns şi populaţiile rămân vulnerabile în continuare.
In ceea ce priveste România, Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat că urmează două săptămâni grele în care vom avea o creştere progresivă a numărului de cazuri, însă dacă populaţia şi agenţii economici respectă regulile şi anume purtarea măştii, spălatul pe mâini, distanţarea socială, atunci am putea avea o aplatizare şi o scăderea a numărului infectărilor cu noul coronavirus. El a precizat că, în acest moment suntem în săptămânile în care se consumă boala celor aproape 4.000 de pacienţi care au refuzat internarea sau au solicitat externarea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5