BN: 492 persoane confirmate, în creştere cu 13 cazuri!

La nivelul judeţului nostru, sunt confirmate 492 cazuri de CoVid-19, cu 13 mai multe faţă de ziua precedentă. Sunt 1,72 îmbolnăviri la mia de locuitori, fapt care ne poziţionează pe locul 7 la nivel naţional.

Sunt 115 cazuri active la nivel de judeţ, din totalul persoanelor confirmate fiind 333 persaone vindecate şi 44 care au decedat. În judeţ mai avem 15 persoane în carantină instituționalizată şi 1515 persoane în izolare la domiciliu. 

***

• Până în prezent, 42 cadre medicale (unsprezece medici, 31 asistenți) și 13 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 30 au fost declarate vindecate.• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa - Năsăud. Două sunt declarate vindecate.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și toți beneficiarii centrului.

• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui alt Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari și bucătăreasa centrului). În urma testării contacților persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost confirmați cu CoVid-19. O infirmieră a fost declarată vindecată, precum și un beneficiar al centrului.

• 11 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ. Dintre acestea, șase au fost declarate vindecate.

• Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Ambele au fost declarate vindecate.

• Cinci persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Acestea au fost declarate vindecate.

• O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.

• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.

• Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.

• O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.
• 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

 

Comentarii

25/06/20 15:15
vizitator

“În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două!”
(Klaus Iohannis)_
În România cresterea îngrijorătoare a numărului de cazuri cu infectia de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, demonstrează că lucrurile sunt scăpate de sub control. Măsurile de relaxare după ridicarea stării de urgentă si inlocuirea ei cu starea de alertă au dus la instaurarea unei dezordini institutionale in care nimeni nu mai ascultă de nimeni, fiind ignorate si cele mai elementare măsuri de precautie precum purtarea măstii in spatii inchise si in mijloacele de transport in comun sau respectarea distantei sociale. La această harababură au contribuit si unele din institutiile statului responsabile cu aplicarea legii in cazul celor care prin nesupunere contribuie la răspândirea bolii. Între acestea se numără chiar si Curtea Constituțională (CCR) care pritr-o decizie controversată a anulat amenzile aplicate de autoritățile din România celor care nu au respectat legea în timpul stării de urgență. Raed Arafat a făcut o afirmatie remarcabilă in legătură cu această decizie a CCR: „Cei de la Curtea Constituțională ne-au trimis în prima linie pe noi medicii și ne-au luat muniția”. Pentru că în momentul respectiv au dat dreptate celor peste o sută de mii de oameni care făcuseră ilegalități, care nu respectaseră starea de urgență, izolarea, carantina, măsurile restrictive.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5