BN: 139 persoane în carantină, toate testate. Aproape 2000 de bistriţeni în izolare la domiciliu

La nivelul judeţului nostru, sunt 139 persoane în carantină  - au ieșit 8, au intrat alte 20 - şi 1955 persoane în izolare la domiciliu, conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud. 
 
Tuturor persoanele aflate în carantină, la momentul de față, le-au fost prelevate probe pentru testarea CoVid-19. S-au primit 97 de rezultate negative, iar rezultatele celorlalte persoane sunt în așteptare, se arată în comunicatul transmis de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud. 
***
La nivel național, 576 persoane au fost diagnosticate cu CoVid-19, dintre care 73 au fost vindecate, iar 8 persoane au decedat.
Grupul de Comunicare Strategică a informat în această dimineață a fost înregistrat al  optulea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare. Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.
***
 
     Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19! Pentru informațiii despre noul Coronavirus vă rugăm accesați pagina: https://bn.prefectura.mai.gov.ro/informatii-referitoare-la-coronavirus/. Pentru date actualizate în timp real despre țările vizate, accesați link-ul http://www.cnscbt.ro/), respectiv „Lista regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19”.
 
Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 - linia verde, unde cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19. Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE.  De asemenea, puteți apela și numerele de permanență ale Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud: 0263217337 și 0263217309 – telefoanele la care cetățenii care se întorc din străinătate în județul Bistrița-Năsăud pot primi lămuriri legate de transport/izolare/carantinare, după caz.
În continuare insistăm să respectați măsurile transmise de autorități și să vă informați doar din surse oficiale!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5