Blaturile de bucătărie din ceramică au avantaje de necontestat!

Chiar dacă, de obicei, este folosită pentru placarea pardoselii sau a pereților, mai nou, ceramica poate fi o alegere inspirată și pentru blatul de lucru din bucătărie. De ce? Pentru că abia în ultimii câțiva ani marii producători de ceramică porțelanată au reușit să elaboreze tehnologia necesară fabricării unor piese de mari dimensiuni, lastrele, care să aibă stabilitate și planeitate pe toată suprafața.

Dincolo de faptul că un blat pentru bucătărie din ceramică porțelanată se remarcă imediat prin aspectul deosebit, inovat și dezvoltat în renumitele laboratoare de design din Italia, acesta vine la pachet și cu alte avantaje, grație materiei prime din care este conceput.

Așa că, dacă ești în etapa în care decizi cum va arăta bucătăria din noul tău apartament sau dacă, dimpotrivă, ești în plin proces de reamenajare, mai jos îți lăsăm o listă cu câteva motive care ar putea să te convingă că produsul menționat anterior îți va transforma bucătăria dintr-un spațiu fără personalitate într-unul elegant și primitor.

Blaturi din ceramică: avantaje care le transformă în alegerea perfectă

Bucătăria este considerată în mai toate culturile „inima casei” și pe bună dreptate: aici experimentezi cele mai noi rețete, îți aduci laptopul atunci când lucrezi „from home” sau îți inviți din când în când prietenii la o poveste picantă. Este important, deci, ca acest spațiu să îmbine utilul cu plăcutul inclusiv la nivel de finisaje și detalii.

La capitolul „blaturi”, recomandarea specialiștilor este să le alegi pe cele din ceramică, iar argumentele vorbesc de la sine:

       Oferă opțiuni de design variate

Cu alte cuvinte, spre deosebire de multe alte materiale, ceramica nu îți îngrădește opțiunile. De exemplu, dacă designul general al locuinței tale este unul minimalist sau mai grunge, poți alege să îl scoți în relief prin utilizarea unui blat în nuanțe de ciment-beton sau nuanțe închise, precum modelele Portland Hood sau Sahara Noir de la Prowest. Dimpotrivă, dacă vrei să păstrezi un ton simplu și elegant, clasic, atunci poți opta pentru un model cu aspect de marmură albă precum Calcatta Gold, Calcatta White sau Statuario Extra.

       Sunt foarte rezistente

Dincolo de toate avantajele legate de aspect, aceste produse sunt și foarte rezistente. Rezistă la temperaturi înalte (peste 1000 grade Celsius – puteți pune pe blat tava sau cratița încinsă fără teamă de deteriorare), la zgârieturi, pete, șocuri, la diverse alimente (oțet, vin, sucuri citrice etc.), diverse produse de curățare mai agresive, la îngheț-dezgheț, la raze UV... și lista poate continua.

       Se întrețin foarte ușor

Dacă suprafețele din metal, lemn sau compozitele acrilice se zgârie repede și vor arăta ca și cum au fost intens folosite înainte de vreme, cele din ceramică nu au nevoie de precauții sau de îngrijiri speciale. Având în vedere că ceramica este un material inert și nu are alte substanțe chimice în compoziție, un blat realizat dintr-un astfel de material se curăță foarte ușor: nu ai nevoie decât de o lavetă, de bureți moi și de apă, în care ai adăugat un detergent de spălat vase.

Mai mult, acest tip de blat nu este afectat absolut deloc de diverse substanțe chimice pe care le putem găsi într-o gospodărie, substanțe care necesită precauții pentru alte materiale (inclusiv quartz-ul compozit). Suprafața acestuia rămâne așadar impecabilă după mulți ani de folosire, păstrându-și aspectul elegant.

       Prețul este avantajos comparativ cu materiale cu design similar

Fiind un material care arată spectaculos, ceramica a dat naștere de-a lungul timpului unor preconcepții care mai de care mai fanteziste. Nu este de mirare, deci, că dacă ai face un sondaj referitor la prețul pe care cred cumpărătorii că l-ar avea un asemenea produs, ai ajunge să ai în față niște răspunsuri care includ costuri foarte mari sau chiar astronomice. Nimic mai fals!

Prețul unui blat din ceramică este accesibil comparativ cu cel al altor modele cu design similar, realizate din quartz sau compozite acrilice. Chiar și-așa, acest produs nu poate fi introdus în categoria celor ieftine datorită caracteristicilor sale de excepție și a tehnologiei inovative de prelucrare, ci în cea a produselor premium, ce contribuie la conturarea frumuseții bucătăriilor pe termen lung.

Descoperă gama de blaturi de bucătărie de la Prowest!

Prowest îți pune la dispoziție o gamă variată de blaturi din ceramică, care se remarcă tocmai prin avantajele menționate mai sus: rezistență deosebită, ușurința cu care pot fi întreținute și, bineînțeles, un aspect impecabil. Specialiștii de la Prowest oferă însă nu doar soluții inteligente pentru orice tip de bucătărie, ci și servicii impecabile de consiliere, măsurători, proiectare, execuție, livrare și montaj.

În cazul gamei de blaturi de la Prowest, de exemplu, măsurătorile și montajul sunt realizate de o echipă cu multă experiență, care pune accent atât pe așezarea și alinierea perfectă cu piesele de mobilier pe care sunt instalate, cât și pe calitatea îmbinărilor dintre acestea.

Dincolo de grija deosebită pentru detalii, atuurile profesioniștilor de la Prowest sunt completate de know-how-ul obținut prin instalarea a mii de produse și de echipamentul special de montaj, pe care îl utilizează pentru obținerea unor îmbinări calitative, cât mai puțin vizibile.

Calitatea execuției produselor și a serviciilor oferite, dar și faptul că Prowest se numără printre puținele companii din România care prelucrează lastre din ceramică, au transformat acest brand într-unul care a câștigat încrederea cumpărătorilor. Descoperă și tu produsele accesând proweststone.ro!

 

 


Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5