Bistriţeni, la Festivalul de Poezie din Turcia

          Recent, în Turcia, la Istanbul, a avut loc Festivalul de Poezie ce a marcat, încă o dată, puntea prieteniei culturale dintre cele două ţări. Reamintim faptul că bistriţenii au colaborat, de-a lungul timpului, cu scriitorii din Turcia printr-o serie de proiecte şi evenimente ce s-au derulat fie la Bistriţa, fie la Institutul Cultural Român din Istanbul.

          Directorii acestui festival, ce s-a derulat online, sunt:Vedat Akdamar, Mesut Şenol, Emel Koşar, Dorel Cosma şi Zorin Diaconescu.

          Din Bistriţa au fost prezenţi cu poeziile lor: Dorel Cosma, Zorin Diaconescu, Elena M. Cîmpan, iar dintre poeţii de origine română de peste Ocean amintim pe Theodor Damian şi Muguraş Maria Vnuck, iar din Italia, Mirela Duma.

          În Festivalul online de Poezie amintim şi pe Ioan Cristofor, Maria Pal, Valentin Iacob, Mariana Pândaru Bârgău.  

La sediul ICR Istanbul şi la Universitatea Mimar SinaN din Istanbul, dar şi la Bistriţa, au fost lansate două volume: o antologie de autori români traduși în limba turcă și o antologie de autori turci traduși în limba română.Antologia ce include 31 de poeţi, atât din Bistriţa, cât şi colaboratori ai Palatului Culturii din ţară şi de peste hotare, lansată de o editură din Turcia, se doreşte a fi o oglindă a poeziei româneşti contemporane li a apărut la  Editura ARTShop. La rândul lor, colegii poeţi din Istanbul sunt incluşi într-o antologie în limba română.


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5