Bistriţeanca din cartea Andreei Marin

Cunoscuta prezentatoare a Televiziunii Române, Andreea Marin, a editat volumul „Nu există nu se poate” pornind de la poveştile de viaţă a 41 de invitaţi în cadrul emisiunii cu acelaşi titlu. Daniel Buzdugan, Ana Maria Brânză, Iuliana Tudor, Mircea Radu, Sofia Vicoveanca şi mulţi alţii vorbesc despre modul în care au reuşit în viaţă.
Din judeţul nostru este prezent un singur nume, acela al Mirelei Retegan, fondatoarea celui mai îndrăgit proiect pentru copii – „Gaşca Zurli”.
„Sunt ardeleancă şi, de 17 ani, m-am mutat în Bucureşti... N-am fost o fetiţă populară... Eu nu am fost copilul pe are l-a iubit educatoarea sau învăţătoarea... Am fost un copil şters, timid, care a auzit mereu în copilărie... că trebuie să stai în banca ta... Dacă cineva nu are încredere în tine asta nu înseamnă că nu eşti bun şi că nu poţi să reuşeşti în viaţă... Am ales jurnalismul, am fost printre primii corespondenţi BBC din România... A trebuit să fac o schimbare importantă în viaţa mea. Maya avea trei ani, mă mutasem în Bucureşti, o creşteam singură şi am realizat că petrec prea puţin timp cu ea, că în lumea mea nu e loc şi pentru copilul meu. Atunci am ales să creez o lume în care să-i fac loc şi ei”, mărturiseşte Mirela Retegan, cea care a făcut din Gaşca Zurli un adevărat fenomen, copiii României fredonând acum cântece româneşti şi ascultând poveştile noastre. „Nu există nu se poate atunci când descoperi unde a pus Dumnezeu harul în tine, fiecare dintre noi avem o bucăţică de har, trebuie doar să descoperim care ne este misiunea”, afirmă Mirela Retegan, fata ce a pornit în lume de la Căianu Mic şi pentru care bunica este simbolul credinţei şi al iubirii necondiţionate şi care îi spunea atât de frumos că fiecare om îşi duce crucea. Aşa a învăţat Mirela Retegan, cea care este acum influencer prin cărţile şi proiectele ei, că „dacă nu poţi să-l ajuţi pe omul de lângă tine nu-l încurca. Lasă-l că numai el ştie ce i-a pus Dumnezeu în spate”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5