Bistriţa văzută pozitiv de spanioli

Presa spaniolă a acordat un amplu spaţiu vizitei în România a lui Jose Luis Corcuera şi Loci Fernandez, câştigătorii concursului „Mit şi realitate în judeţul Bistriţa-Năsăud”, organizat de Radio România Internaţional.

Materialul cuprinde date esenţiale despre istoria şi turismul judeţului nostru, fiind bogat ilustrat cu poze, atât din municipiul Bistriţa, cât şi de la Herghelia Beclean sau Castelul Dracula din Pasul Tihuţa. În vizita din vară de la redacţia „Răsunetul”, spaniolii erau impresionaţi de drama prin care a trecut simbolul Bistriţei, Biserica Evanghelică, declarându-ne că în Spania valorile culturale sunt mult mai bine întreţinute şi păzite.

„Şi în oraşul în care locuim noi este un turn de care suntem foarte mândri. Sper ca în curând să se restaureze şi turnul bisericii dumneavoastră, care era mândria oraşului”, afirmă Jose Luis Corcuera. Pentru a cunoaşte mai multe date despre biserica din oraşul în care locuieşte, prietenul nostru ne-a trimis un pliant cu istoricul ei. Iată că Radio România Internaţional reuşeşte să promoveze, prin emisiunile pe care le realizează, o imagine pozitivă a României, câştigătorii concursului vorbind la modul elogios, la întoarcerea în Spania, despre ţara noastră.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5