Bistriţa, în sărbătoare. Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică

           Măsurile de ordine publică vor fi asigurate în perioada 24-28 august a.c., de un efectiv de 210 de jandarmi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, unde vor fi organizate manifestări care presupun participarea unui public numeros.

           Jandarmii bistriţeni vor fi prezenţi în localităţile unde se vor desfăşura manifestări cultural-artistice şi religioase la acest sfârşit de săptămână, astfel:

           - în perioada 24-28 august a.c., jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la Târgul Mare al Bistriţei - atât în zona Pietonalului cât şi în Heidenfield - Viişoara;

          - în zilele de 27 şi 28 august a.c., măsurile de ordine publică vor fi asigurate la Zilele Comunei Dumitra;

         -  măsurile de ordine publică vor fi asigurate cu efective de jandarmi şi în localitatea Şanţ, cu ocazia zilelor comunei, în perioada 28-29 august a.c.;

         - în data de 28 august a.c. vor fi asigurate măsurile de ordine publică cu efective de jandarmi şi la Sîngeorz–Băi, unde va fi organizată o procesiune religioasă în cadrul Parohiei Greco-Catolice din localitate;

         - în data de 29 august a.c. jandarmii vor fi prezenţi la Hramul Mănăstirii Cormaia, unde vor asigura măsurile de ordine publică;

         -  tot în această perioadă jandarmii asigură şi măsurile de ordine publică la examenul de Bacalaureat, la centrele de evaluare, va fi asigurat transportul lucrărilor către centrele de corectare şi ulterior la centrul de contestaţii.

          Totodată, jandarmii vor fi prezenţi în zonele de agrement, la Beclean - Băile Figa, în zona montană Rodna şi Piatra Fîntînele. Pe tot parcursul sfârşitului de săptămână jandarmii bistriţeni vor fi sprijiniţi şi de efective ale Grupării Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş.

De asemenea, pentru orice problemă pe care o întâmpină în spaţiul montan, turiştii pot apela cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani din Rodna şi Piatra Fîntînele în orice împrejurare care le poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai, sunând la 112.

Comentarii

24/08/16 11:01
vizitator

In paralel cu BULGIUL sau (Targul de Vara al Bistritei), in judet au loc si unele evenimente nedorite sau imprevizibile. Astfel, joi 25 august, între orele 10.00 și 13.00, în satul Tărpiu va avea loc o adunare publică autorizată unde localnicii și nu numai vor acuza ”gestionarea necorespunzătoare a Centrului Integrat de Management al Deșeurilor, utilizarea de soluții depășite pentru gestionarea deșeurilor, cu impact negativ asupra populației locale, interzicerea dezvoltării de capacități de incinerare a deșeurilor, cu sau fără recuperare de energie”, conform unui comunicat pe Facebook.
Mai concret, locuitorii Tărpiului solicita expulzarea firmei Vitalia care gestionează groapa de gunoi. Mirosul și colectarea haotică a deseurilor i-au adus în pragul disperării.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5