Bistriţa, o mică Europă prin Festivalul Etniilor Pfingstfest

Festivalul Etniilor Pfingstfest a ajuns anul acesta la cea de-a XII-a ediţie. Evenimentele programate în cadrul acestei manifestări cu tradiţie au fost organizate de Primăria municipiului Bistriţa prin Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa şi au frumuseţe Bistriţei.
Pfingstfest a debutat cu „Reuniunea minorităţilor”, simpozion coordonat de preşedintele Federaţiei Europene de Folclor Dorel Cosma, ce şi-a propus promovarea dialogului intercultural – mijloc de coexistenţă a diferitelor credinţe şi identităţi culturale. În aceeaşi locaţie, Hotelul „Diana”, a fost expoziţia „Gastronomia” – arta culinară a minorităţilor, cu prezentare de preparate specifice etniilor participante. Bucate alese pentru toate gusturile.
A doua zi a adus parada formaţiilor pe traseul Domus – Pietonal, urmată de deschiderea oficială a festivalului şi spectacolul susţinut pe scena din centrul istoric de: Toboşarii Cetăţii Bistriţa, Ansamblul de dansuri maghiare din Voievodeni – Tg. Mureş, Ansamblul de dansuri săseşti „Sincrontanz” – Bistriţa, Ansamblul de dansuri poloneze „Solonczanka” – Suceava, Ansamblul de dansuri ţigăneşti „BN-Ritm” – Bistriţa, Ansamblul de dansuri greceşti „Efthimos” – Braşov, Ansamblul de dansuri maghiare „Vadrozsa” – Bistriţa, Ansamblul de dansuri ucrainene „Kozachoc” – Suceava, Ansamblul de dansuri orientale „Bolyund” – Bistriţa, Ansamblul de dansuri italiene „Tarantella” – Bistriţa. Primarul municipiului, Ovidiu Creţu, a afirmat că prin acest festival Bistriţa este o mică Europă. Părintele protopop Alexandru Vidican i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi la acţiuni, care au adus la Bistriţa bucuria fiecărei etnii. Festivalul Etniilor Pfingstfest este o pată frumoasă de culoare în burgul săsesc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5