Bistriţa-Năsăud a strălucit la Festivalul de Folclor din Vrancea. Larisa Bozbici şi Dorin Rus au împărţit podiumul

Centrul Cultural Vrancea, sub egida Consiliului Judeţean Vrancea, a organizat, la sala Balada din Focşani, a XI-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare a Cântecului Tradiţional Cântece de Viţă Veche! Juriul a fost format din: Elise Stan, etnomuzicolog, realizator şi producător de televiziune – preşedinte, Valentin Marin, manager Radio România Antena Satelor, Ileanu Vieru, redactor muzical la Societatea Română de Radiodifuziune.
Încă o dată s-a confirmat faptul că judeţul Bistriţa-Năsăud are atât o ladă de zestre foarte frumoasă în ceea ce priveşte folclorul, cât şi tineri foarte talentaţi. Din nou, Larisa Bozbici şi Dorin Rus au împărţit podiumul, impresionând juriul prin repertoriul ales, prin acurateţea vocii şi prin prezenţa scenică în costume populare deosebite.
Larisa Bozbici a venit cu premiul I, care va sta la loc de cinste, în casa ei din Dumitra, alături de celelalte trofee obţinute de-a lungul vremii, iar ţibleşanul Dorin Rus, originar din Agrieş, a obţinut premiul II.
Este mai mult decât o bucurie pentru judeţul nostru să obţină două dintre cele mai importante premii, mai ales că tinerii noştri s-au întrecut cu concurenţi ce au provenit din Argeş, Caraş-Severin, Gorj, Olt, Prahova, Timiş, Vaslui şi Vrancea.
Le dorim mult succes pe mai departe şi-i felicităm pentru toate lucrurile frumoase pe care le fac pentru tradiţiile noastre.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5