Bistriţa-Năsăud, partener cu alte 20 de autorităţi locale într-un proiect european privind etnia romă

         Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va participa, în calitate de partener, la implementarea proiectului „Sprijinirea activităţilor de comunicare destinate combaterii discriminării şi stereotipurilor faţă de populaţia de etnie romă şi sprijinirea iniţiativelor voluntare care promovează învăţarea reciprocă şi înfrăţirea între autorităţile publice locale şi regionale cu privire la integrarea romilor în întreaga Uniunea Europeană”.

         Proiectul este implementat de către Consorţiul Particip GmbH Germania, ESN Belgia şi Think-International Marea Britanie cu finanţare de la Comisia Europeană – Direcţia generală Justiţie şi Consumatori. Din România au mai fost selectaţi ca parteneri CJ Cluj şi CJ Harghita.

         Proiectul îşi propune să implementeze o serie de acţiuni locale în 20 unităţi administrativ publice locale, în perioada martie 2015 – decembrie 2016.

         În fapt, pentru perioada implementării proiectului, CJ BN va  semna un acord de înfrăţire cu oraşul Berlin. De asemenea, şcolile din judeţ în care învaţă copii romi vor participa la o competiţie de desene, organizată pentru şcolile din toate statele UE care au copii romi. Mai mult, CJ BN va implementa şi o acţiune locală care să sprijine integrarea romilor, cu o valoare de 3000 euro. De asemenea, ca parte a reţelei de autorităţi locale, reprezentanţi ai CJ vor participa la schimburi de experienţă transnaţionale pentru schimb de bune practici, dar şi la un schimb de experienţă la partenerul de înfrăţire, oraşul Berlin. Toate aceste cheltuieli, estimate la 4000 euro, vor fi finanţate prin proiect.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5