Bistriţa-Năsăud: 97 de teste negative, la coronavirus! 1245 bistriţeni sunt izolaţi la domiciliu

La nivelul judeţului, în momentul de faţă sunt 127 persoane în carantină şi 1245 persoane în izolare la domiciliu, vonform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.
"Dintre persoanele aflate în carantină la momentul de față, tuturor le-au fost prelevate probe pentru testarea CoVid-19. S-au primit 97 de rezultate negative, iar rezultatele celorlalte persoane este în așteptare", se arată în comunicatul transmis de Instituţia Prefrectului Bistriţa-Năsăud.

Angajații Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud țin permanent legătura cu persoanele aflate în izolare și se asigură zilnic de condițiile bune ale acestora, le oferă consultanță și, în același timp, îi informează cu privire la obligațiile și responsabilitățile pe care acestea le au pe timpul celor 14 zile de izolare.
ISU Bistrița-Năsăud desfășoară misiuni de transport persoane, misiuni de decontaminare tehnică și personal și asigura corturi pentru triaj epidemiologic.
SAJ Bistrița-Năsăud asigură zilnic misiuni transport analize medicale, asistenta medicala la domiciliu pentru persoane din izolare sau carantină, decontaminare tehnica pemtru resursele proprii.
DSP Bistrița-Năsăud asigură zilnic servicii de permanență pentru public, precum și de verificări ale persoanelor aflate în carantină. De asemenea, angajații DSP răspund sesizărilor telefonice prin anchete în teren.
Toate structurile din dispozitivul de ordine publică sunt la datorie și acționează în sistem integrat.
Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19!
Pentru informațiii despre noul Coronavirus vă rugăm accesați pagina: https://bn.prefectura.mai.gov.ro/informatii-referitoare-la-coronavirus/
"Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 - linia verde, unde cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19.
Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.
Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE.
De asemenea, puteți apela și numerele de permanență ale Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud: 0263217337 și 0263217309 – telefoanele la care cetățenii care se întorc din străinătate în județul Bistrița-Năsăud pot primi lămuriri legate de transport/izolare/carantinare, după caz. În continuare insistăm să respectați măsurile transmise de autorități și să vă informați doar din surse oficiale!", se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5