Bistriţa-Năsăud: 27 persoane sunt confirmate ca infectate cu Covid-19

La data de 3 aprilie, în județul Bistrița-Năsăud, s-au înregistrat 27 persoane confirmate cu Coronavirus și 3 decese. Doi medici angajați ai Spitalului Orășenesc „Dr. George Trifon” Năsăud și două persoane din personalul auxiliar al Spitalului Județean de Urgență Bistrița se numără printre diagnosticate cu Covid-19. În județul nostru avem 306 persoane în carantină instituționalizată şi 1958 persoane în autoizolare la domiciliu. Pe lângă persoanele aflate în izolare la domiciliu, dintre care multe fac parte din categorii sociale vulnerabile, mai sunt acele persoane care sunt izolate de posibilități și cărora acum le este cu atât mai greu să își aisgure subzistența. Însă împreună cu Asociația OM-Orașul Mariei, cu Automobil Clubul Român, cu primăriile și zecile de voluntari activi, avem grijă să îi identificăm pe acești oameni și să îi ajutăm!

„Datorită donațiilor unor oameni de bine, care înțeleg că în aceste vremuri grele trebuie să ne sprijinim necondiționat, reușim zilnic să facem livrări de mese calde, pachete cu alimente și produse de igienă, dar și medicamente celor care se află acum, mai mult ca oricând, în neputință! Mulțumim Ceracom, Paulaner, Ecoserv, fiecărui voluntar în parte, fiecărei persoană în parte care a oferit fie bani, fie produse, pentru a se alătura acestei acțiuni!”, transmite prefectul Stelian Dolha.

*** 

 

Până astăzi, 3 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.183  de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 283 au fost declarate vindecate și externate  din unități spitalicești: 126 la București, 58 la Timiș, 34 la Iași, 5 la Caraș-Severin, 6 la Prahova, 16 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 7 la Brașov, 5 la Galați, 2 din Bihor, 2 Argeș, 2 la Arad, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, sunt 27 persoane confirmate, mai mult cu 5 faţă de ziua de joi, potrivit datelor raportate de Institutul Naţional de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud. 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 445 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 83 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt  13.531 de persoane. Alte 114.646 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 31.657 de teste.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5