Finala Campionatului Naţional la Box Feminin

Bistriţa, în centrul atenţiei în sportul cu mănuşi

În organizarea Federaţiei Române de Box, Consiliului Judeţean B-N, Primăriei municipiului Bistriţa, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret B-N, Clubului Sportiv Municipal Bistriţa, Sala Polivalentă găzduieşte, în perioada 17-22 februarie, începând cu ora 17.00, finala Campionatului Naţional de Box Feminin. Aşadar, centrul atenţiei în sportul cu mânuşi este la Bistriţa pentru câteva zile. Sportivele sunt încurajate de o trupă de „majorete” de la Şcoala Budacu de Sus, prin grija primarului comunei Dumitriţa, Vasile Moga.
Luni, 17 februarie, în deschidere, cei aproximativ 500 spectatori erau ochi şi urechi la tot ce urma să se petreacă în ale boxului feminin. Printre invitaţi au fost prefectul judeţului – Ioan Ţintean, preşedintele CJ – Radu Emil Moldovan, vicepreşedinte CJ – Dorin Popescu, primarul municipiului – Ovidiu Teodor Creţu, viceprimarii – George Avram şi Ioan Peteleu, Constantin Florian – director DJST B-N. Aceştia au ţinut să felicite toate sportivele sexului frumos, urându-le mult succes, cât şi antrenorilor.
La final, Mihai Lauruc, membru în Biroul Federal al FRB, a ţinut să precizeze că la Bistriţa este un centru puternic de box. „De aici au ieşit pe bandă rulantă campioni naţionali, europeni şi mondiali, începând cu Daniel Măierean – campion mondial, fiind totodată cel mai tehnic boxer din lume, şi terminând cu Dana Borzei, medaliată cu bronz la Mondialele din Bulgaria din 2013. Toate acestea se datorează unui om care se dedică, de foarte mult timp, sportului cu mănuşi, omul care a adunat foarte multe medalii, mai precis maestrului emerit prof. Nicolae Zăpârţan”, a încheiat Lauruc.
În prima zi de întreceri am asistat la câteva jocuri foarte frumoase, echilibrate, dar şi cu multe K.O-uri tehnice. La categoria 46 kg, junioare, Andreea Mertan din Zalău a învins cu 3-0 pe Cristina Aciobăniţei din Botoşani. În jocul doi, Raluca Luca din Muscel a pierdut cu 3-0 în faţa sportivei din Hunedoara, Andrada Niculescu. În cel mai scurt joc al zilei, sportiva bistriţeană de la CSM, Maria Mititean, antrenată de prof. Nicolae Zăpârţan, a învins-o, în câteva secunde, prin K.O. tehnic pe Raluca Popescu din Piteşti.
La categoria 50 kg, Veronica Fălăianu, din Alexandria, învinge prin KO tehnic pe Raluca Gumbal din Baia Mare. La categoria 63 kg, Maria Matei – Mangalia învinge prin KO tehnic pe Anamaria Tudor – Slatina. Florentina Burugiu – Tulcea pierde cu 3-0 în faţa sportivei Ionela Ungureanu din Severin.
La Tineret, cat. 45-48 kg, Emanuela Muntean, din Cluj, învinge prin KO tehnic pe Ana Gherghevici – Baia Mare. Categoria 57 kg, Cristina Ilie – Tulcea, învinge prin KO tehnic pe Daniela Roman din Timiş. Narcisa Mureşan (Cluj) pierde cu 3-0 cu Ioana Luca (Muscel).
Categoria +81 kg, Manuela Stoica (Baia Mare) învinge prin KO tehnic pe Bianca Ciocioc (Baia Mare).
Senioare: categoria 48 kg: Cea mai frumoasă partidă a zilei s-a disputat între Eugenia Anghel (Călăraş), care învinge cu 3-0 pe Mariana Răducanu (Buzău). Cat. 64 kg. Irina Stoica (Sibiu) câştigă cu 3-0 cu Erika Butean (CS Olimpia Căuaş). Cristina Ene (Piteşti) câştigă prin neprezentare a sportivei Alina Ştir cu 3-0.
Categoria 75 kg, Mihaela Cosma (Botoşani) învinge prin KO pe Cătălina Moraru (Pandurii Tg. Jiu).
În ultimul joc al zilei, sportiva Laura Stoica din Muscel a câştigat cu 3-0 în faţa sportivei Diana Ipate (Tulcea).
Următoarele jocuri se vor disputa astăzi, de la ora 17.00.
......
Citiţi ediţia print !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5