Biserica şi liceul din Lechinţa aduc daruri copiilor de la Piatra Fântânele

Parohia Ortodoxă Lechinţa, preot Ioan Irimeş, şi Liceul Tehnologic din localitate, director prof. Raluca Baciu, au oferit, în preajma Sărbătorii Naşterii Domnului, un cadou minunat unui număr de 20 copii cazaţi temporar la Mănăstirea Piatra Fântânele. Aici, în acest sfânt locaş, alături de rugăciunile înălţate Mântuitorului, înconjuraţi cu dragoste şi multă afecţiune, copii din satele învecinate, cu posibilităţi materiale mai modeste, primesc multă căldură şi afecţiune, cazare, condiţii bune de trai.

          Părintele Irimeş de la Lechinţa, împreună cu consilierii parohiali nu este la prima acţiune caritabilă. Să amintim doar faptul că în toamna aceasta au adus celor care servesc masa la Filantropia Bistriţa peste trei tone alimente. Şi de data aceasta, în jur de trei tone de alimente: făină, zahăr, ulei, paste făinoase, dulciuri, apoi legume şi fructe, precum şi îmbrăcăminte au ajuns luni după-masă, cu o maşină asigurată prin bunăvoinţa patronului de la Paulaner, Veluţ Mureşan, la Piatra Fântânele. Bucuria a fost foarte mare, atât din partea lechinţenilor, prezenţi la mănăstire, cât şi din partea copiilor de aici şi a slujitorulor.

          Acţiunea, cadou de Crăciun, a fost posibilă prin implicarea directă, cum spuneam, a preotului Irimeş, a conducerii liceului, dar şi a cadrelor didactice Laura Greab, Tincuţa Bărar, a diriginţilor şi a elevilor. Un gest de înaltă solidaritate şi de întrajutorare în aceste zile premergătoare marelui praznic al Naşterii Mântuitorului, care trebuie apreciat ca atare şi poate urmat şi de alţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5