Biserica Ortodoxă a ajutat elevii din Bistriţa-Năsăud cu tablete electronice şi a acordat tinerilor studioşi, fără posibilităţi financiare, burse

La sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, s-au desfăşurat lucrările Adunării eparhiale și a fost prezentat bilanţul activităţilor Arhiepiscopiei Clujului din anul 2020 sub aspect spiritual, administrativ, economic, cultural şi misionar-social. Şedinţa Adunării a fost precedată de slujba de Te-Deum săvârșită în paraclisul Facultății de către Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul.

Bilanţul activităţilor Arhiepiscopiei Clujului, structurate pe principalele coordonate se
prezintă astfel:

Evenimentele anului au fost:
 Alegerea, hirotonia şi instalarea, la 23 februarie 2020, a Episcopului-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului: Preasfinţitul Părinte Benedict Bistriţeanul.
 Împlinirea a 30 de ani de arhierie ai Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, pe data de 25 februarie 2020, eveniment sărbătorit în Catedrala Mitropolitană. Cu acest prilej, în ajunul sărbătorii, a fost lansată cartea „Crăciunul şi Paştile aduc bucuriile”, în cadrul serilor culturale organizate la Muzeul Mitropoliei Clujului.
 Împlinirea a 80 de ani de la punerea în aplicare a Dictatului de la Viena, eveniment marcat printr-o seară culturală, intitulată „Biserica Ortodoxă din Transilvania, în furtuna anilor 1940-1944”, organizată la Muzeul Mitropoliei Clujului, în data de 20 februarie, dar şi prin pomenirea, la 30 august 2020, în toate bisericile eparhiei, a celor ce au murit sau au suferit în urma acestui act dramatic.
 Manifestările religioase și culturale ce au marcat „Anul omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor” şi „Anul comemorativ al filantropilor ortodocşi români”.

Misiunea în rândul tinerilor
Anul trecut au fost organizate la Centrul Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi, dar şi la Mărişel, 10 tabere pentru copii şi tineri cu scop recreativ, dar şi o tabără dedicată pregătirii voluntarilor, întruniri la care prezenţa ierarhilor noştri a fost o constantă, toate desfăşurate în conformitate cu normele igienico-sanitare aflate în vigoare.
La Centrul de Tineret din Câmpeneşti, pe lângă lucrările de finisare şi utilare a corpului principal, s-a mai demarat un proiect care constă în construirea unui foişor pentru tineri.
În urma campaniei „Dăruieşte o tabletă pentru o şansă la educaţie”, 54 de tablete electronice au fost donate Inspectoratelor Şcolare din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud, pentru a fi oferite, prin şcoli, elevilor din mediile defavorizate. În sprijinul tinerilor studioşi, dar fără posibilităţi financiare Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” a oferit 34 de burse în valoare totală de 103.200 de lei.
Pr. Cornel Coprean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5