Binecuvântarea vieții

La Năsăud o manifestare creștinească de mare amploare cu participarea tuturor cultelor, manifestare dedicată binecuvântării vieții.
Dacă ne-am întreba care este cel mai mare dar pe care ni l-a dat Dumnezeu am putea răspunde –Viața. Despre viață au vorbit la microfon, pe scena special amenajată în centrul orașului, reprezentanții tuturor cultelor din localitate, formându-se un front comun împotriva crimelor prin avort.
Din cuvântările liderilor creștini: preot dr.George Celsie,de la biserica ortodoxă “Constantin și Elena”, preot Login Ceuca de la biserica catolică și pastorul Baptist Radu Cifor s-au desprins cu multă claritate mesaje înălțătoare despre viață ca o taină Dumnezeiască, o taină a iubirii între bărbat și femeie, prin dorința de unire ,de contopire care se împlinește doar prin căsătorie, iar scopul ei este nașterea de prunci.Aceasta este prima poruncă ce a dat-o Dumnezeu oamenilor –Creșteți și vă în mulțiți și completați pământul și stăpâniți .
Dumnezeu l-a înălțat pe om la cinstea de a împreuna lucrător cu El la zămislirea vieții .Omul aduce trupul muritor ,iar Dumnezeu pune în el scânteia divină ,sufletul, ca urmare Dumnezeu singur are puterea să dea viață și numai El are dreptul să o ia.
Oricine își asumă dreptul asupra vieții lui sau a altuia, săvârșește cel mai mare păcat ,răpește stăpânirea de la Dumnezeu ,care este Domn al vieții și al morții.
Ne întristăm, au spus vorbitorii când auzim de războaie, de crime sau accidente,dar nu ne gândim că de-a lungul timpului avortul a curmat mai multe vieți decât toate războaiele și bolile la un loc, în fața lui Dumnezeu avortul este cea mai urâtă crimă, ca însuși mama să-și ucidă copilul, lucru ce nu s-a întâmplat nici în lumea animalelor.
Intreruperea sarcinii, indiferent de modul cum este practicată era considerată în toate timpurile o crimă cutremurătoare,de aceea și în jurământul lui Hipocrate , medicul, slujitorul vieții se angajează în fața lui Dumnezeu și al oamenilor că nu va da femeii substanțe avortice.
Mesajele transmise publicului atât de numeros s-au împletit cu cântece religioase dedicate vieții, cu eseuri și poezii expuse din inimă de către doamnele Lucreția Mititean și Alexe Cecilia Comes. Pastorul Cornel Cifor a invitat fanfare Bisericii baptiste din Bistrița,a adus soliști vocali și instrumentiști,a asigurat radioficarea ,,filmarea și propaganda vizuală adecvată.
Fătul este o ființă omenească chiar în momentul concepției sale. La 18 zile începe să se facă simțite bătăile inimii,la 5 săptămâni se disting clar –nasul, obrajii și degetele. La 6 săptămâni este format scheletul și încep să funcționeze rinichii,stomacul,ficatul și sistemul nervos.La 3 luni organele interne sunt definitiv conturate,chiar și amprentele degetelor și are atâta viață încât se mișcă, își întoarce capul,își schimbă expresia feței, își suge degetele.
Fătul simte apropierea și amenințarea instrumentului ucigaș al avortului.Ca dovadă el se mișcă agitat, bătăile inimii îi cresc de la 140 la 200 și încearcă să se apere, deschide larg gura ca într-un strigăt, din păcate un strigăt mut pentru că nimeni nu-l aude .
Câteva din mesajele copilului nenăscut, care se adresează mamei .
Sărut mâna, măicuța mea ,
Sunt eu, cel din pântecele tău, care-ți șoptesc la ureche cât sunt de speriat, de trist, și de îndurerat pentru că vrei să mă omori,crezând că-ți sunt o grea povară. Dar tu nu știi cât e de greu să nu-ți aud cântecul de leagăn, să nu mă bucur de mângâierile tale ,să nu îți văd chipul tău , măicuță dragă.
Cât aș vrea să mă cuibăresc la pieptul tău izvorâtor de tihnă, liniște, pace și bogată dragoste. Ce puternici am putea fi împreună și cum am învinge toate necazurile și mai ales ce frumoasă ar fi viața alături de tine.
Aș vrea și eu să mă pot bucura de frumusețea cerului senin, să alerg cu voioșie prin câmpul înflorit ,să-ți împletesc mândră cununiță și să tresar nedumerit de ciripitul vesel al vrăbiilor certărețe.
Fericit este omul ce-și va umple casa de copii.Sf. Apostol Pavel a spus: “Femeia se va mântui prin nașterea de copii”.
Spre seară s-a desfășurat Festivalul Luminii cu sprijinul Cercetașilor bistrițeni. S-a schițat semnul crucii din lumânări aprinse în parcul orașului și în fața bisericilor simbolizând lumina lui Hristos îndreptată asupra femeilor spre a le da putere, înțelepciune dragoste și milă pentru ființa din trupul lor care dorește Viața.

Comentarii

05/06/14 21:24
Cetatean din Bi...

Fiecare familie, trebuie sa fie constienta si sa faca atatia copii, cati este in stare sa si-i creasca, sa si-i hraneasca, sa si-i educe, sa si-i imbrace si purta la scoli, sa si-i faca oameni de nadejde si de folos societatii... , nu sa-i tina pe capul si cheltuiala noastra publica ! Asa este omeneste, moral, crestin si sanatos social !
Corect ar fi, a se da o "Lege", prin care celor saraci, fara venituri si posibilitati materiale de viatza si de trai, sa nu le fie permis a "face" decat un singur copil, (care sa le perpetuieze "CUIBUL"), iar celor nimurugi si cu tot soiul de handicapuri, efectiv sa li se lege "aparatele" de "productie", ca azi, maine, ne umplem de tot soiul de pocaiti extremisti, de tzigani si de tot soiul de "cersetori,nimurugi, handicapatzi,mocicosi si puturosi", care apeleaza numai la mila publicului si pe care trebuie sa-i tinem noi din banii publici, ai mei, ai tai... ai nostri ai tuturor.
Mai lasati-ne cu teoriile astea ! De ce sa se interzica avorturile ? De ce sa vina pe lume copii nedoriti ori care "distrug" viitorul , ori efectiv fac viata parintilor un calvar , venind pe lume "fortzat" ... ?!
Lasati familiile sa hotarasca ele cati "plozi" le sunt necesari , ca nu le dati "voi" de mancare, nu-i cresteti voi, nu-i imbracati si nu-i purtati voi in scoli si cand se casatoresc, nu "voi" sunteti cei care le faceti casa si cele necesare ... !
"Ma"... "voi" n-aveti ceva de lucru... sau care-i "treaba" ?!

05/06/14 21:41
Vlad

Articolul acesta este exceptional. Felicitari domnule Ioan Mititean. Poate fi citit in toate bisericile din judet.

06/06/14 15:12
Carcotasul de B...

Daaaaaa... sa fie citit si comentariul ... ( "cetateanului") ca este ok... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5