Bărbat salvat dintr-o prăpastie, la Cormaia

Duminică după-amiază, dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat, prin numărul de urgenţă unic 112, despre faptul că, în zona forestieră din apropierea localităţii Cormaia, un autoturism în care se afla un bărbat a căzut într-o prăpastie, la o adâncime de 200 – 300 m.

„Un echipaj de prim ajutor SMURD şi un echipaj de descarcerare din cadrul subunității din Sângeorz-Băi, sprijiniţi de jandarmi montani din Rodna, un echipaj de poliţie şi voluntari din Sângeorz - Băi, au plecat imediat spre locul solicitării. De asemenea, din Bistriţa, a fost alocat echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

În momentul prăbuşirii, bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost proiectat din autoturism prin parbriz şi a fost găsit la câţiva metri de maşina de teren distrusă în totalitate. Acesta a fost luat cu o targă improvizată de câteva persoane care au fost martore la eveniment, care s-au aflat în permanentă legătură cu salvatorii ce se îndreptau spre locul evenimentului, primind indicaţii de la aceştia din urmă cu privire la imobilizarea corespunzătoare a victimei, pentru a nu-i agrava leziunile deja suferite”, precizează Marius Rus, purtător de cuvânt al ISU BN.

Ultimii patru kilometri din itinerariul de deplasare au fost impracticabili autospecialelor de intervenţie, astfel că echipajele de salvatori (pompieri, medic, paramedici) au pornit pe jos spre locul indicat şi au fost preluaţi de pe traseu de către jandarmii montani şi voluntari, iar apoi, cu ajutorul maşinilor de teren, au putut ajunge în cel mai scurt timp la victimă. Bărbatul era conştient, însă suferise multiple fracturi şi traumatisme la nivelul membrelor inferioare şi superioare.

După stabilizare, acesta a fost coborât până la cea mai apropiată cale de acces cu ajutorul salvamontiştilor bistriţeni şi transferat către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Victima a fost transportată la UPU Bistriţa pentru investigaţii medicale suplimentare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5