Bărbat de 45 de ani din Prundu Bârgăului reținut de polițiști. A sustras cardul și PIN-ul unui bătrân și a scos 4600 lei

La data de 18 mai a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigații Criminale, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 45 de ani, din Prundu Bârgăului. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în data de 18 martie a.c., în timp ce se afla pe raza localității de domiciliu, bărbatul de 45 de ani i-ar fi sustras unei persoane vârstnice un portmoneu ce conținea un card bancar și PIN-ul aferent, actul de identitate și alte bunuri. Ulterior, acesta ar fi efectuat 10 operațiuni de retragere numerar de la diverse bancomate aflate pe raza localității Prundu Bârgăului, dar și din municipiul Bistrița. Prejudiciul cauzat prin comiterea infracțiunilor este de 4.600 lei.

La percheziție, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe obiecte și documente relevante pentru cauză, respectiv: portmonee, carduri bancare și acte de identitate ale altor persoane.

Bărbatul de 45 de ani a fost condus la sediul Poliției, iar după audieri a fost reținut pentru 24 de ore. În prezent, acesta se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, urmând ca în cursul zilei de ieri, 19 mai, să fie prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, în vederea documentării întregii activități infracționale.

*** 

Polițiștii specializați în instrumentarea unor astfel de cazuri vă recomandă să memorați numărul personal de identificare (PIN), să nu-l notați și să nu-l păstrați în portofel sau lângă card!

 

  • Totodată, în caz de pierdere sau de furt al cardului, anunțați imediat instituția financiară emitentă;
  • Acoperiți ecranul și tastatura ATM-ului, pentru ca altă persoană care așteaptă în spatele dumneavoastră să nu vă poată vedea PIN-ul sau suma tranzacționată;
  • Imediat după efectuarea operațiunii, puneți banii, cardul și chitanța într-un loc sigur;
  • Când folosiți un ATM din interiorul unei bănci care cere folosirea cardului pentru a deschide ușa, nu lăsați persoane străine să intre după dumneavoastră;
  • Dacă observați ceva sau pe cineva suspect, anulați tranzacția și plecați imediat, iar dacă vă urmărește cineva după efectuarea unei tranzacții, mergeți către un loc aglomerat, bine iluminat și sunați la politie!

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5