„Balul Personajelor din Povești‟, organizat de Grădinița cu Program Prelungit Nr.6 Bistrița, la Castelul Teleki din Posmuș

Festival interjudețean cultural-artistic - Ediția a III- a

Castelul Teleki din Posmuș a fost gazda unui eveniment de poveste, „BALUL PERSONAJELOR DIN POVEȘTI”, organizat de Grădinița cu Program Prelungit Nr.6 Bistrița, în cadrul proiectului educațional „Cufărul cu povești”, un eveniment deosebit aflat la a III- a ediție. Acesta este un proiect educațional dedicat promovării cititului în grădiniță, în familie, având scopul de a însufla copiilor dragostea pentru lectură de la o vârstă fragedă.

Într-o atmosferă de basm, copiii s-au transformat în eroii și eroinele poveștilor lor preferate. Castelul a prins viață cu personaje precum Alba-ca- Zăpada, Scufița Roșie, Motanul Încălțat, Cenușăreasa și multe alte figuri îndrăgite din lumea poveștilor.

Evenimentul a început cu o paradă a costumelor, unde copiii au defilat, fiind aplaudați de părinți, bunici, prieteni. Fiecare copil a avut ocazia să strălucească și să-și prezinte costumul pregătit cu grijă. Pe parcursul zilei cei mici s-au bucurat de spectacol, muzică, jocuri și dansuri, într-o atmosferă de veselie și entuziasm, iar la sfârșit au fost recompensați cu cărți și diplome. Atmosfera a fost animată de prezența magicianului Florin Suciu care a susținut un program de povești interactive şi magie.

La festival au participat atât copiii de la Grădinița cu Program Prelugit Nr.6 Bistrița, cât și partenerii lor de la: Grădinița cu Program Prelungit „Rază de Soare” Bistrița, Grădinița cu Program Normal și Prelungit Prundu-Bârgăului, Grădinița cu Program Prelungit Prundu-Bârgăului, Grădinița cu Program Normal Nr. 2 Maieru, Grădinița cu Program Normal Budești, Grădinița cu Program Normal Chintelnic, Grădinița cu Program Normal Șieu-Măgheruș, Grădinița cu Program Normal Crainimăt.

Proiectul „Cufărul cu povești” continuă să fie o inițiativă valoroasă pentru educația timpurie, demonstrând că lectura poate fi o activitate captivantă și distractivă. Evenimente precum „Balul personajelor din povești” sunt esențiale pentru dezvoltarea culturală și creativă a copiilor contribuind totodată la formarea unor viitori cititori pasionați.

Organizatorii mulțumesc părinților pentru susținere, partenerilor Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, Librăria Aletheia Casa Cărții, sponsorilor La Maison du Claire și Photo Alessi, colegelor educatoare și nu în ultimul rând doamnei director Moldovan Liana- Monica, care susține necondiționat toate proiectele unității.

Coordonator  proiect,

Prof. CIOT  IULIANA-MARIA

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5