Back to school - Top 5 sfaturi pentru părinţi

După vacanţa plină de distracţie şi voie bună, cei mici sunt pregătiţi pentru un nou an şcolar, unde vor învăţa lucruri noi şi vor revedea toţi colegii şi profesorii. Începerea unui nou an şcolar reprezintă o provocare atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, care trebuie să pună totul la punct, de la achiziţionarea rechizitelor necesare, până la idei de cadouri pentru profesori, care să exprime respectul şi recunoştinţa celor mici. Pentru ca toamna să nu te prindă pe picior greşit, află, din articolul de mai jos, care sunt sfaturile pe care le poţi lua în seamă pentru începutul anului şcolar, valabile atât pentru părinţi cât şi pentru copii.

Cumpără toate materialele şcolare necesare

Unul dintre primii paşi de care trebuie să te ocupi înainte de începerea anului şcolar ţine de lista cu materialele şcolare necesare celui mic. Astfel, caietele, penarul, manualele, culegerile, creioanele şi acuarelele sunt doar câteva dintre obiectele de care cel mic va avea nevoie, pentru a nu întâmpina nicio problemă la şcoală. Cumpără materialele şcolare din timp, deoarece implică timp şi răbdare pentru a fi achiziţionate şi întreabă-l pe cel mic ce altceva şi-ar mai dori să aibă la şcoală. Totodată, nu uita nici de haine, treningul sau uniforma fiind cele care trebuie schimbate aproape în fiecare an nou de şcoală. În afară de rechizite, poţi să treci pe lista şi cadourile pentru profesori, pe care cei mici le pot dărui chiar în prima zi de şcoală.

Mergi cu copilul la medicul de familie

Înainte de începerea unui nou an şcolar, este nevoie să verifici şi starea de sănătate a celui mic, pentru a te asigura că este pregătit de studiu. În acest sens, trebuie să faci o vizită la medicul de familie, care îi poate efectua un consult general sau îţi poate sugera să mergi la un medic specialist, dacă observă anumite simptome care îl îngrijorează. Se recomandă şi vizita la medicul stomatolog, deoarece sănătatea dentară este la fel de importantă, însă nu omite nici controalele oftalmologice! Dacă cel mic poartă ochelari, este posibil să aibă nevoie de unii noi sau de schimbarea dioptriilor, pentru a vedea bine la şcoală, fără să rămână în urma altor colegi.

Stabileşte un program de joacă, somn şi teme

Dacă în timpul vacanţelor, cei mici au avut ocazia să se culce şi să se trezească mai târziu, odată cu începerea anului şcolar, situaţia se schimbă. Este important ca tranziţia către noul program care implică trezitul de dimineaţă să fie făcută din timp şi nu odată cu prima zi de şcoală, altfel copiii vor avea probleme în a se trezi şi vor fi obosiţi. Totodată, vorbeşte cu cei mici şi despre programul de teme pe care o să îl aibă, de timpul destinat odihnei şi nu în ultimul rând, de orele pentru teme. Dacă vei comunica deschis cu copilul tău, acesta va intelge ce are de făcut odată cu începerea anului şcolar.

Crează un loc special pentru efectuarea temelor

Dacă cei mici au dificultăţi în efectuarea temelor sau nu au dispoziţia necesară după o perioadă lungă de vacanţă, fii alături de ei, încurajează-i şi nu în ultimul rând, încearcă să transformi această activitate în ceva distractiv. Poţi opta pentru crearea unui loc special în care copiii pot face temele, într-una din camerele casei. Este important ca atmosfera să fie relaxată, pentru ca cei mici să nu vadă în teme nişte corvoade. Alege scaune comode, care să nu le provoace dureri de spate sau chiar fotolii tip puf, ideale pentru momentele de relaxare.

Ocupă-te de activităţile extraşcolare ale celui mic

Activităţile extraşcolare ale celui mic sunt la fel de importante precum lecţiile de la şcoală, de aceea multe dintre ele îşi epuizează locurile de înscriere încă din timpul verii. Pentru a te asigura că, odată cu începerea noului an şcolar, copilul se poate relaxa şi poate învăţa lucruri noi, este indicat să te ocupi din timp de înscrierea sa la activitatea extraşcolară pe care o preferă. Cele mai frumoase activităţi extraşcolare pentru copii sunt expoziţiile, vizitele la zoo, la muzee, excursiile, concursurile şcolare sau chiar întreceri sportive, de care aceştia se pot bucura după ore. Dacă cei mici sunt pasionaţi de dans, îi poţi înscrie încă din vară, pentru a fi sigur ca vor prinde un loc liber.

Începerea unui nou an şcolar presupune multe pregătiri, de aceea este necesar să te ocupi de acestea în timp util. Indiferent dacă este vorba despre vizita la medic sau achiziţionarea materialelor necesare pentru şcoală, nu trebuie lăsate niciodată pe ultimul loc.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/two-girls-doing-school-works-1720186/

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5