Autorităţile locale cer parlamentarilor o lege a debirocratizării! Avizele şi autorizaţiile de la alte companii ale statului, obţinute mai rapid şi mai ieftin

Preşedintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, deputatul Simona Bucura-Oprescu, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că în urma discuţiilor avute cu structurile asociative ale autorităţilor locale, va fi elaborată o iniţiativă legislativă care vizează obţinerea mari rapidă şi cu costuri mai mici a avizelor de la instituţiile publice.

         „Plecăm şi cu ceva de făcut. Vom încerca ca împreună cu autorităţile locale -  este o iniţiativă care pleacă de la Bistriţa - să debirocratizăm partea de avize de aşa manieră încât să avem o mai  bună dezvoltare. Ne dorim ca împreună cu autorităţile locale să avem imediat după sărbătorile pascale o întâlnire, astfel ca împreună cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, Asociaţia Municipiilor din România, Asociaţia Oraşelor, Asociaţia Comunelor să scriem o iniţiativă legislativă prin care să încercăm să scoatem din avizele pe care trebuie să le obţină autorităţile locale şi care uneori sunt excesive şi împovărează dezvoltarea comunităţilor”, a declarat preşedintele Comisiei de administraţie publică.

         Potrivit acesteia, este vorba despre avize care ţin de amenajarea teritoriului, urbanism, construcţii, pe care autorităţile locale şi judeţene trebuie să le obţină de la Transelectrica, Transgaz, CNAIR, CFR, Apele Române. Practic, se doreşte ca aceste avize să fie obţinute cu rapiditate şi cu costuri mai mici, fără a constitui piedici în derularea unor investiţii.

         Aceasta a declarat că este a doua şedinţă pe care Comisia pentru Administraţie o desfăşoară în teritoriu, municipiul Bistriţa fiind ales pentru faptul că „Bistriţa-Năsăud este un model de bună practică pentru administraţia locală din România”.

         „Am venit la Bistriţa fiind interesaţi cum reuşiţi să dezvoltaţi judeţul astfel încât să fiţi unul dintre cele trei judeţe din România care are spor natural pozitiv, întrebându-ne cum reuşiţi să aveţi una dintre cele mai importante finanţări pe fonduri europene, având aproape două miliarde de euro atrase în judeţ, peste 7000 euro pentru fiecare locuitor din judeţ. Este un record pentru administraţia publică locală. Am vrut să vedem cum aţi reuşit. E un model de bună practică”, a declarat deputatul Simona Bucura-Oprescu, care l-a felicitat deschis pe preşedintele CJ, Emil Radu Moldovan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5