Autoritățile județene, față în față cu reprezentanții din HORECA

Autoritățile județene, față în față cu reprezentanții din domeniul Horeca

Reprezentanți ai sectorului Horeca din Bistrița-Năsăud, care și-au exprimat zilele acestea nemulțumirea față de noile restricții impuse în contextil pandemic au fost invitați de prefectul Stelian Dolha, subprefecții Atilla Decsei și Lorand Toth, la o discuție cu reprezentanți ai autorităților județene și ai instituțiilor de control.

La întâlnirea extinsă care a avut loc astăzi, 30 martie, după o primă întrevedere organizată luni, 29 martie, mai mulți reprezentanți ai Horeca au discutat cu conducerea Instituției Prefectului, cu reprezentanți ai instituțiilor de ordine publică: Jandarmerie, Poliție, ISU, Poliție Locală dar și cu conducători ai instituțiilor cu atribuții de control: Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă, AJOFM, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, Protecţia Consumatorilor și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Reprezentanții sectorului Horeca au cerut lămuriri legate de aspectele tehnice ale măsurilor restrictive, inclusiv de organizare a teraselor și sprijin pentru a obține informații în timp util despre modificarile reglementărilor după care funcționează, dar și despre schemele de ajutor de stat pentru industria ospitalității. În cadrul întâlnirii s-au prezentat și analizat cele mai bune soluții care pot fi adoptate în avantajul industriei Horeca, în contextul pandemic în care ne aflăm.

Reprezentanții instituțiilor de control au făcut recomandări referitoare la organizarea teraselor, astfel încât acestea să poată funcționa în condițiile actuale și au răspuns la întrebările referitoare la neclaritățile privind modificari legislative, acțiuni de control, dar și referitoare la șomajul tehnic și alte opțiuni aflate la dispoziție în această perioadă.
Prefectul Stelian Dolha i-a asigurat pe reprezentanții Horeca de întregul său sprijin și le-a propus organizarea unor întâlniri periodice pentru lămurirea neclarităților și pentru transmiterea către Guvern a solicitărilor industriei ospitalității.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5