Au venit banii pentru sectorul zootehnic

Aproape 72 de milioane de lei au fost repartizate în teritoriu de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) pentru acordarea sprijinului financiar acordat sectorului zootehnic şi vegetal, precum si pentru neutralizarea deşeurilor.

Astfel, suma de 62,4 milioane lei reprezintă fonduri destinate pentru susţinerea sectorului zootehnic şi este aferentă solicitărilor de puse de către beneficiari în luna iunie.

Potrivit lui Florin Căpraru, director coordonator APIA, Centrul Judeţean Bistriţa-Năsăud, în judeţul nostru s-au virat în conturile beneficiarilor, următoarele sume: 37.460 lei pentru1.873 familii albine, aproximativ 30.000 de lei pentru pui şi ouă consum; 38.020 lei -porcine abatorizate şi 10.800 lei pentru bovine abatorizate.

APIA a mai repartizat Centrelor Judeţene suma de 5,9 milioane lei, în vederea efectuării plăţilor către producătorii agricoli care au solicitat sprijin financiar pentru achiziţionarea de material săditor. În judeţul nostru, a fost depusă o singur cerere pentru a obţine acest sprijin financiar, iar beneficiarul a intrat în posesia banilor încă din luna iulie.

„De asemenea, suma de aproximativ 3,5 milioane lei reprezintă sprijinul financiar pentru activitatea de neutralizare a deşeurilor de origine animală”, spune Florin Căpraru.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, beneficiarul acestui sprijin este SC Protan SA, care a primit suma de 51.000 lei.

APIA Bistriţa-Năsăud a început, încă de luni, efectuarea plăţilor, aducând astfel situaţia la zi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5