Final de ,,Luna Pădurii 2011”

Au fost plantaţi peste 200.000 de puieţi

În cadrul şedinţei de ieri a Colegiului Prefectural, reprezentanţii Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) ne-au ,,asaltat” cu un ,,extraordinar” raport privind realizarea principalelor acţiuni din cadrul campaniei ,,Luna Pădurii 2011”.

Conform datelor prezentate, au fost plantaţi 237.000 de puieţi - 193.000 de puieţi au fost asiguraţi de Direcţia Silvică Bistriţa-Năsăud, iar 44.000 de puieţi au fost asiguraţi de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Cluj.

Şeful ITRSV Bistriţa, Savir Moisil, a declarat că în urma campaniei ,,Luna Pădurii", cu ajutorul voluntarilor au fost împădurite 14 hectare de teren, care nu puteau fi utilizate pentru agricultură.

,,Programul cuprinde atât împăduriri în pădurile administrate de Direcţia Silvică, dar şi în păduri administrate de cele 15 ocoale silvice private. Suprafaţa totală, preconizată a se împăduri în acest an este de circa 300 de hectare, pe raza ocoalelor silvice private la care se adaugă circa 32 de hectare pe raza ocoalelor silvice care aparţin de Direcţia Silvică Bistriţa.

Pe lângă aceste suprafeţe ne-am mai propus împădurirea unor terenuri inapte pentru folosinţa agricolă. Pentru acest an ne-am propus ca să împădurim astfel de terenuri pe o suprafaţă de 13 hectare” a spus şeful ITRSV Bistriţa, precizând că s-a depăşit cu un hectar suprafaţa propusă.

La împăduriri au participat peste o mie de persoane, atât de la instituţiile descentralizate, cât şi voluntari ai Asociaţiei Tăşuleasa Social, dar şi deţinuţi, pompieri, jandarmi sau militari.

În cadrul acestei campanii au mai fost organizate şi acţiuni de ecologizare a pădurilor şi spaţiilor verzi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5