Atletism: Gabriela Szabo - Nu îmi doresc perfecţiunea, ci îmi doresc progres

Gabriela Szabo, vicepreşedinte al FR de Atletism şi consilier al ministrului tineretului şi sportului Nicolae Bănicioiu, speră să câştige alegerile pentru preşedinţia federaţiei cu mesajul: ''Nu îmi doresc perfecţiunea, îmi doresc progres''.
Gabriela Szabo, prezentă la conferinţa de presă de lansare a semimaratonului internaţional Petrom Bucureşti şi a maratonului internaţional Raiffeisen Bank Bucureşti, a declarat pentru Agerpres că îşi doreşte foarte mult să pună umărul la munca din federaţie şi să dea înapoi tot ce a primit de la atletism.
''Pe 5 aprilie vom avea alegeri la FRA. Îmi pasă ce se va întâmpla cu federaţia, sunt un om care a crescut în acest sport, am făcut foarte multe pentru acest sport şi îmi doresc foarte tare să pun umărul la munca în federaţie. Asta e tot ce îmi doresc. Să dau înapoi tot ce am primit de la acest minunat sport numit atletism. Nu ştiu ce se va întâmpla, indiferent cine va câştiga, interesul nr. 1 să fie munca în folosul acestei federaţii. Mesajul meu este că nu îmi doresc perfecţiunea, ci îmi doresc progres'', a declarat Gabriela Szabo, care îi va avea contracandidaţi pe Traian Badea, vicepreşedinte FRA, şi Sandu Ion, Sandu Ion, un om de afaceri din Arad, fost sprinter, care a sponsorizat clubul PAB Arad (devenit CSM Arad) .
Campioana olimpică de la Sydney a adăugat că, în cazul în care va fi ales preşedinte, rezultatele nu vor apare imediat şi că trebuie găsite soluţii pentru remotivarea sportivilor: ''Sportul în general trece printr-o perioadă mai puţin fericită, nu putem avea minuni peste noapte, trebuie să vedem cum putem să ne responsabilizăm din nou sportivii, să vedem ce putem face pentru ei. Unul dintre obiectivele mele este să facem o reevaluarea a loturilor, o cercetare la nivelul sportivilor. Să vedem care este năzuinţa lor, ce îşi doresc cu adevărat să facă, mai au sau nu pasiune. Şi apoi să ne reglăm strategia vizavi de loturile naţionale''.

Gabriela Szabo a opinat că atletismul are potenţial pentru a reveni la nivelul din anii trecuţi. ''Degeaba eu ca federaţie îmi doresc foarte multe medalii, dacă în sufletul şi inima sportivilor nu mai e acea flacără de a duce mai departe tradiţia federaţiei române de atletism. Împreună cu sportivii şi antrenorii lor trebuie să vedem ce am putea să facem mai mult decât am făcut până acum. Atletismul este sportul de bază pentru toate celelalte sporturi, avem talente şi mie-a drag să le privesc în competiţie. Trebuie să vedem unde să intervenim, pentru a-i remotiva şi de a le aprinde dragostea de a concura pentru acestă ţară''.
AGERPRES

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5