ASR Principele Nicolae ne-a vizitat judeţul

Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României a participat joi seară la concertul susţinut de violoncelistul Răzvan Suma la Sinagogă, în cadrul Galei ”Moş Nicolae” pentru copii cu dizabilităţi, organizată de Fundaţia Inocenţi.

Răzvan Suma a mai concertat la Bistriţa în luna mai, cu ocazia turneului naţional ”Vă place Bach?”.

De ziua sa onomastică, Principele Nicolae a vizitat şi campusul Tăşuleasa Social din judeţul Bistriţa Năsăud, iar voluntarii i-au prezentat cel mai recent proiect al asociaţiei, Pădurea Pedagogică.

Principele Nicolae a participat în 2008 la una dintre campaniile asociaţiei, Verde 003, şi i-a ajutat pe voluntarii Tăşuleasa Social să cureţe albiile unor râuri din România.

„În urmă cu patru ani, Principele Nicolae s-a implicat într-o acţiune de curăţenie de pe râul Siret şi am aflat atunci că Alteţa Sa este interesată de protecţia mediului“, a declarat Alin Uhlmann-Uşeriu, preşedinte Tăşuleasa Social. „Noi credem că Principele Nicolae poate face multe lucruri pentru mediu şi pentru ONG-urile din România şi de aceea ne-am dorit să îl avem musafir şi să ne asociem cu Alteţa Sa. Principele Nicolae reprezintă generaţia tânără şi credem că poate să-i mobilizeze pe tinerii de la noi.“

„Ascuns la trecerea dintre Transilvania şi Bucovina se află un mic diamant“, a declarat ASR Principele Nicolae al României. „Este o zonă unde tinerii sunt educaţi, află despre importanţa mediului, despre animalele şi habitatele din această zonă. Este un spaţiu mic, de cinci hectare, înconjurat de zone defrişate şi de o luptă continuă împotriva pădurii. Dedicaţia lui Alin Uhlmann-Uşeriu şi a echipei Tăşuleasa Social dă un exemplu unic pe care ar trebui să-l urmăm cu toţii dacă vrem sa păstrăm frumuseţea ţării noastre. Îi felicit pe Alin şi pe cei din echipa lui pentru lucrul greu şi pentru dedicaţia lor şi susţin această iniţiativă pentru mediu şi societate.“

Tăşuleasa Social, înfiinţată în Bistriţa, în urmă cu 11 ani, şi-a propus să schimbe mentalităţile tinerilor şi să arate că aceştia doresc să se implice în probleme de mediu. Tinerii care au participat la acţiunile asociaţiei au fost pregătiţi ca, la rândul lor, să desfăşoare pe cont propriu activităţi similare. Una dintre cele mai cunoscute campanii Tăşuleasa Social a fost Verde 003, proiect la care au participat peste 2.200 de adolescenţi şi o serie de personalităţi precum Ada Milea, Marcel Iureş, Radu Naum, Amalia Enache, Cătălin Ştefănescu sau Ivan Patzaichin.
Sursa: tasuleasasocial.ro

Prinţul Nicolae, nepotul regelui Mihai, se va muta definitiv în România

Alteţa sa regala, principele Nicolae, se muta definitiv în România. Nepotul Regelui Mihai va prelua o parte din atribuţiile publice ale Casei Regale şi pentru asta va locui în permanenţă în ţara noastră.

Tânărul de 27 de ani a fost prezent la toate evenimentele importante ale familiei regale, din ultimii ani.
Este nonconformist şi deşi este al treilea pe linia moştenitorilor coroanei româneşti, până acum a dus o viaţă de om obişnuit, în Marea Britanie.

Prinţul Nicolae şi bunicul sau, Regele Mihai, au o relaţie tot mai puternica pe zi ce trece.
De altfel şi relaţia sa cu ţara noastră a fost tot mai strânsă în ultimii ani. În 2010, prinţul Nicolae a fost decorat de bunicul sau la Palatul Elisabeta şi a făcut turul României.

Prinţul Nicolae nu ştie încă foarte bine limba română, dar are cont pe Facebook şi până acum spiritul său voluntar şi ecologist l-a făcut să se implice în multe campanii de protecţie a mediului său de asistenţă socială din ţara noastră.

Pasionat de fotbal, cricket şi rugby, din această vara este licenţiat în managementul afacerilor şi marketing.

Are în egală măsură experienţa lucrului într-o companie multinaţională, dar nu s-a dat în laturi nici de la joburile de chelner, vânzător la supermarket sau figurant la filmări.

Modern şi nonconformist, Nicolae a moştenit de la bunicul său pasiunea pentru maşini.

Prinţul Nicolae s-a născut pe 1 aprilie 1985 la Geneva, Elveţia, şi este botezat ortodox. Tatăl lui, Robin Medforth-Mills nu avea sânge albastru. A fost profesor şi oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Părinţii lui Nicolae au divorţat în 1991, la opt ani după căsătorie, iar tatăl sau a murit acum 10 ani. Nicolae a crescut în Durham, un orăşel cu 29.000 de locuitori, situat în nord-estul Marii Britanii.

Prima sa vizită în România a fost în 1992, de Paste, când Regele a revenit în ţară, după 45 de ani de exil. Momentul a fost emoţionant, atât pentru băieţelul de atunci, cât şi pentru maiestatea sa Regele Mihai.

18 ani mai târziu, tânărului prinţ Nicolae i-a fost conferit titlul de Alteţă Regală.

Rebeca Margaret Byatt, logodnica lui Nicolae, a aflat că el este prinţ la două luni după ce s-au cunoscut.

Principele Nicolae de România este fiul Principesei Elena, a doua fată a Regelui Mihai.

Potrivit regulilor casei regale, el va urma la tron după Principesa Margareta şi după mama sa.
Sursa:protv.ro

Principele Nicolae în Transilvania, decembrie 2012

După o lună întreagă petrecută la Iaşi, Alteţa Sa Regală Principele Nicolae va face, în prima jumătate a lunii decembrie, o vizită de nouă zile în Transilvania, în judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Cluj şi Sibiu.

Principele va vizita mânăstiri, sate, comune, oraşe şi municipii şi se va întâlni cu reprezentanţi ai unor fundaţii, organizaţii, primării şi biserici. De asemenea, Alteţa Sa Regală va vizita muzee, spitale, şcoli şi companii comerciale.

Principele Nicolae va face o vizită la Memorialul de la Sighet, la Muzeul Elie Wiesel şi la Cimitirul Vesel.

De-a lungul celor nouă zile de vizită în județe transilvănene, Alteţa Sa Regală va mai fi oaspetele parohiei ortodoxe din satul Comori, al Fundaţiei Inocenţi şi al Simpozionului de sculptură Art FORest.

De asemenea, Principele va vizita Muzeul Brukenthal şi Casa Lutsch.

În a doua jumătate a lunii decembrie, Principele Nicolae va vizita municipiul Timişoara va petrece, alături de Majestăţile Lor şi Familia Regală, Crăciunul la Săvârşin.

Sursa: www.princeradublog.ro

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5