Artiştii din străinătate, la sărbătorile din judeţ, prin intermediul Federaţiei Naţionale de Folclor

În această perioadă, în care în judeţul nostru au loc o serie de sărbători, Federaţia Naţională de Folclor aduce în premieră pentru spectatori ansambluri din străinătate. Nu este puţin lucru să vezi la tine în localitate oaspeţi din Vietnam, Grecia, Polonia sau de pe alte meridiane ale globului.
După cum ne informază dr. Dorel Cosma, preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor, duminica trecută comunele Runcu Salvei şi Bistriţa Bârgăului s-au bucurat de prezenţa ansamblului naţional de folclor din Vietnam, comunităţile de aici împreună cu primarii Anchidim Pavelea şi Vasile Laba primind aşa cum se cuvine pe artişti în aceste vetre româneşti.
Duminică, oaspeţi din Polonia se vor afla la Leşu la Festivalul „Rapsodia trişcaşilor”, iar grecii vor bucura spectatorii din Sânmihaiu de Câmpie la prima ediţie a Zilelor comunei. De asemenea, pe agenda Federaţiei Naţionale de Folclor, sprijinită de IGF, ansamblul folcloric din Leşu, condus de consilierul judeţean Nicolae Lupşan, directorul şcolii din comună, a fost prezent zilele trecute în Cipru la un festival internaţional, unde tradiţiile româneşti au stat la loc de cinste.
În perioada următoare, fedaraţia a delegat ansamblul Roata de la Runc la un festival în Kosovo, unde se derulează şi Gala Premiile Oskar în folclor.
În perioada 4-7 august ansamblul Someşana din Năsăud va fi prezent la un festival ce se derulează în zona vestică a Franţei.
Federaţia Naţională de Folclor va avea până la finele anului, o serie de participări internaţionale, atât cu ansamblurile din judeţ cât şi din ţară, prin susţinerea preşedintelui IGF, Dorel Cosma, care coordonează nu mai puţin de 55 de ţări membre ale Federaţiei Internaţionale.
Nu este puţin lucru ca de la Bistriţa să fie promovată în întreaga lume frumuseţea folclorului nostru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5