Artista Emilia Popdeac în vacanţă

Interpreta de muzică populară Emilia Popdeac şi-a luat zilele trecute o binemeritată vacanţă, după ani de zile în care a avut ca prioritate studiile, absolvind Facultatea de psihologie, dar şi concertele pe care le face în cadrul cunoscutei manifestări Joia bistriţeană. Emila a ales ca destinaţie Geoagiu Băi.
In repertoriul bogatiilor si frumusetilor naturale randuite in decorul Muntilor Apuseni, statiunea balneoclimaterica Geoagiu Bai apare ca un adevarat margaritar. Statiunea Geoagiu Bai este situata pe valea paraului Clocota, la 12 km de orasul Orastie la o altitudine de 350 m, in mijlocul unor coline acoperite de paduri de fag si brad. Existenta acestei asezari este atestata prin marturiile cioplite in piatra, cu aproape 2000 de ani in urma, din perioada Daciei romane, sub numele de Germisara.
Apele minerale din statiunea Geoagiu Bai sunt termale si mezotermale, bicarbonate, calcice, magneziene cu urme de fier si hidrogen sulfurat, hipotone, carbogazoase si cu o usoara radioactivitate. Apele mezotermale minerale ale statiunii Geoagiu Bai se folosesc in cura interna si in cura externa. In cura interna sunt recomandate in diferite cazuri: gastrite cronice, afectiuni cronice hepatobiliare si diabet, alergii, anemii si convalescente dupa boli infectioase. In cura externa sunt indicate in afectiuni ale aparatului locomotor, ale sistemului nervos periferic, in tulburari circulatorii si afectiuni ginecologice.
Imprejurimile statiunii Geoagiu Bai ofera numeroase atractii turistice amatorilor de drumetie, după cum reiese si din imaginile alaturate. pe lista s-a aflat şi Castelul Corvinilor Hunedoara.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5