Arta luptă împotriva drogurilor

Rotaract Club Bistriţa, alături de cluburile sponsor Rotary, în parteneriat cu CPECA şi Inspectoratul Şcolar Judeţean derulează proiectul de conştientizare a efectelor nocive ale tutunului, alcoolului şi drogurilor în rândul tinerilor “Leave It to Live”.

Proiectul constă într-un concurs de campanii organizate de echipe, formate atât din elevi cât şi din profesori, din cele nouă licee participante din Bistriţa: Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu”, Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu”, Liceul Teoretic Sanitar, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic Infoel, Grupul Şcolar Agricol, Grupul Şcolar Forestier Bistriţa, Liceul de Arte “Corneliu Baba” şi Colegiul Tehnic “Grigore Moisil”.

Proiectul are ca scop crearea de campanii de conştientizare a efectelor consumului de droguri, tutun şi alcool, dar şi stimulararea voluntariatului și a activităţilor de timp liber în rândul participanţilor în proiect, implicarea adolescenţilor în activităţi care stimulează creativitatea şi spiritul de echipă într-o competiţie, creşterea numărului de voluntari adolescenţi implicaţi în activitati în folosul comunităţii. „Dorim să ne implicăm din ce în ce mai mult în comunitatea bistriţeană, acţiunea de faţă fiind prima noastră încercare în lupta continuă împotriva consumului de stupefiante, tutun şi alcool în randul tineretului bistriţean. Suntem conştienţi că o astfel de problemă nu se va rezolva cu un singur proiect, însă totul are un început, iar stimularea şi implicarea mai frecventă a tineretului în astfel de acţiuni de voluntariat este primul pas. Sperăm ca publicul bistriţean să fie receptiv la mesajele transmise prin aceste campanii” declară organizatorii.
Liceul de Arte "Corneliu Baba" Bistriţa adună roadele proiectului, lucrările elevilor participanţi la această campanie fiind imagini ale expresiei viciilor. Coordonatorul campaniei la nivelul liceului, prof. Flaviu Ştir, ne declară că prin munca efectivă la aceste lucrări, elevii au înţeles efectele nocive ale consumului de droguri, tutun și alcool în rândul adolescenţilor.

Comentarii

30/10/12 21:12
Taticu

=)))) Luptati contra hotilor ce va conduc tara nu impotriva drogurilor.. Ramaneti fara traditii si tara si voi va jucati de-a propaganda impotriva drogurilor. Alta metoda de a distrage atentia de la adevaratele valori si de la afacerile din spatele acestor propagande. Treziti-va bai!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5