Armonii literare vișeuane

În perioada 27-28 mai 2017, Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus (dir. Dr. Anuța Pop), împreună cu Primăria și Consiliul Local, a organizeazat cea de-a 39-a ediție a Festivalului Național de Literatură și Folclor „Armonii de primăvară”. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș a fost partener al evenimentului.
În cadrul festivalului Național, sâmbătă, 27 mai a avut loc „Ziua Literaturii”, care a situat în centru festivitatea de premiere a concursului de creație literară, manuscrise și volume de poezie și proză scurtă. În Sala Mare de Ședințe a Primăriei s-a desfășurat o manifestare literară care a înscris în program activități precum;
- Decernarea premiilor;
- Lansări de carte;
- Recital de poezie și proză scurtă susținut de laureați;
- Moment artistic susținut de un grup de interpreți vocali.
Juriul, format din poetul Ioan Moldovan (președinte), Viorel Mureșan, Olimpiu Nușfelean, Ioan Pavel Azap, Lucian Perța, Gavril Ciuban, NicolaeScheianu, a decis acordarea unor premii pentru creații în manuscris (elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal) și pentru cărți apărute în ultimul an. Marele premiu al festivalului a fost obținut de poetul Vasile Morar. Membrii juriului au reprezentat mai multe reviste literare, precum Familia, Mișcarea literară, Tribuna, Caiete Silvane, Nord literar, reviste care au acordat de asemenea premii constând în publicarea creațiilor premiate.Revista Mișcarea literară (prin Olimpiu Nușfelean, director) a acordat un premiu poetei Andreea Vlașin.
Începând cu ora 18:00, pe scena de pe platoul Casei de Cultură a avut loc un spectacol de muzică și dans, organizat de Asociația Culturală „Între Râuri”, iar duminică, 28 mai, s-a desfășurat„Ziua Folclorului”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5