Arhitectul Dorin Ștefan, unul dintre cei mai premiaţi arhitecţi contemporani, la Bistriţa. Încă un pas pentru reabilitarea clădirii Omnia ca viitor sediu al Teatrului Municipal

Primarul Ioan Turc şi managerul Centrului Municipal de Cultură "George Coşbuc", alături de specialişti din administraţia municipală, s-au întâlnit cu reputatul arhitect Dorin Ștefan, fiind făcut astfel încă un pas înainte pentru reabilitarea clădirii Omnia ca viitor sediu al Teatrului Municipal.
"Primăria Bistrița acordă o atenție deosebită modului în care sunt renovate clădirile emblematice din oraș, iar reabilitarea fostului sediu al cinematografului Omnia / 23 august pentru o funcțiune culturală este foarte dorită de publicul bistrițean.
În acest sens, am avut o întâlnire de lucru cu domnul Dorin Ștefan, unul dintre cei mai importanți arhitecți din țara noastră, domnia sa primind încă din 2010 premiul Academiei Române pentru întreaga activitate și ordinul Meritul Cultural în grad de ofițer din partea Președinției României. Lucrările sale de artă sunt foarte apreciate și pe plan internațional, pentru stilul inovativ și neconvențional, iar apelul la unul dintre cei mai valoroși și experimentați arhitecți reprezintă soluția corectă.
Reamintim că municipalitatea a reușit să preia de la RADEF clădirea fostului cinematograf Omnia, iar în urma expertizării acesteia au fost identificate numeroase probleme structurale, care însă ar putea fi surmontate prin intervenția curajoasă a unor specialiști în domeniu.
În cadrul discuțiilor purtate cu domnul Dorin Ștefan, s-a stabilit că vom derula un studiu de fezabilitate în vederea depunerii unui proiect finanțat pe fonduri europene, pentru ca Bistrița să aibă un teatru municipal autonom care să-și desfășoare activitatea într-o clădire de patrimoniu reabilitată din temelii și dotată la cele mai noi standarde", a declarat primaruol Ioan Turc.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5