Aproximativ 80.000 miei vor fi sacrificaţi de sărbătorile pascale în Bistriţa-Năsăud

La nivelul judeţului, vor fi sacrificaţi aproximativ 40.000 de miei pentru consumul propriu din gospodării, un număr similar fiind estimat şi pentru sacrificarea din cele două abatoare autorizate şi în punctul de sacrificare temporară de la Bistriţa.

Până în prezent, 60 de miei şi 10 iezi au fost sacrificaţi în punctul de pe str. Tărpiului, iar la nivelul abatoarelor până acum au fost sacrificaţi 7274 miei, a anunţat directorul executiv Sorin Oros Mănarcă  de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud, în cadrul Colegiului Prefectural.

         „Am avut o singură solicitare la nivel de judeţ pentru autorizarea punctelor de sacrificare temporară, a Primăriei municipiului Bistriţa. Mieii se pot comercializa vii sau sacrificaţi la Centrul de pe str. Tărpiului. Programul de funcţionare este 26-29 aprilie, în intervalul 8 – 18, unde am asigurat control sanitar-veterinar permanent. Se mai pot comercializa miei în târgurile din Şieu, Năsăud, Beclean şi Ilva Mare”, a declarat Sorin Oros Mănarcă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5