Aproape jumătate din maşinile bistriţenilor au motorizare Diesel. Marca preferată este VW

sursa: Capital.ro

Revista Capital scrie că românii “au prins gustul” motoarelor Diesel, centralizând datele privind parcul auto şa nivel naţional. Potrivit jurnaliştilor de la publicaţia amintită, nu există în prezent un judeţ în care numărul maşinilor cu motor Diesel să-l depăşească pe cel al autoturismelor pe benzină, dar acest lucu s-ar putea întâmpla în următorii doi ani.
Cei de la Capital au realizat şi un top pe această temă, utilizând statisticile Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) referitoare la parcul auto din perioada 2008-2012 şi nu se referă la înmatriculări de maşini noi.
Conform datelor centralizate de CAPITAL, judeţul în care numărul autoturismelor Diesel este la o diferenţă foarte mică de numărul maşinilor care funcţionează cu benzină este Bistriţa-Năsăud. “Bistriţenii aveau la finele anului trecut 53.314 de autoturisme, din care 28.230 pe benzină, iar 25.076 erau DIESEL. Aşadar procentajul motorizărilor diesel din totalul autoturismelor deţinute de bistriţeni depăşeşte 47%”, se arată în materialulo de pe capital.ro. În acest clasament, podiumul este completat de judeţele Sălaj şi Maramureş.

Marca preferată de bistriţeni este Volkswagen. Urmează Dacia şi Opel
“Peste 13.500 de autoturisme marca VW sunt înmatriculate în Bistriţa-Năsăud, din care 8774 au motorizare diesel. Printre modelele preferate sunt Golf (1.708 unităţi) şi Passat (1.152 de autovehicule). Pe locul secund se afla marca Dacia, dar în acest caz bistriţenii preferă modelele pe benzină, acestea conducând cu 8480 de maşini faţă de cele 945 de modele pe motorină. Următoarea marcă preferată de bistriţeni este Opel, per total judeţ fiind înmatriculate 5.238 de maşini, dintre care 2.066 au motorizare diesel. Alte mărci auto preferate în acest judeţ sunt Audi cu 3.403 de unităţi, două treimi fiind cu motorizare diesel, şi Ford cu 4923, dintre care 2843 diesel. Dintre modele Audi pe motorină cea mai mare căutare o au A4 cu 726 de unităţi şi Audi 80 – 393 de unităţi. În cazul Ford, bistriţenii au fost atraşi de Focus (599 unităţi diesel) şi Mondeo (296 maşini diesel). Marca BMW se regăseşte pe 2058 de maşini înmatriculate în Bistriţa-Năsăud, dintre care 1.168 sunt diesel”, scrie Capital.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5