Aproape 500 de oieri s-au înscris în programul de ajutor de minimis pentru lâna comercializată. Peste 100 de bistriţeni, în Programul Tomate

Aproape 500 de crescători de ovine şi-au depus cererea la Direcţia Agricolă pentru a beneficia de ajutor de minimis pentru comercializarea lânii, mai exact 496 oieri. Anul trecut, în cadrul acestei program au fost 490 de beneficiari eligibili. Pentru a veni în sprijinul crescătorilor de animale, angajaţii Direcţiei Agricole au fost în teritoriu şi au preluat dosarele de la producătorii agricoli, uşurându-le astfel munca fermierilor. Şi în acest an valoarea sprijinului financiar acordat prin schema ajutorului de minimis este de 1 leu/kg.

Până-n prezent, la Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud s-au înscris 101 cultivatori de tomate în vederea obţinerii ajutorului de minimis, preconizându-se ca numărul potenţialilor beneficiari să ajungă la 150. Anul trecut, potrivit consilierului Florin Puşcaş de la DAJ B-N,  au fost 113 beneficiari eligibili, care şi-au încasat sumele de sprijin, iar în 2017, la debutul programului, au fost doar 67 fermieri. Din păcate, pentru programul de susţinere a producţiei de usturoi, nu s-a înscris niciun bistriţean, asta pentru că Bistriţa-Năsăud nu este nici un judeţ specific acestei culturi.

         În ceea ce priveşte programul de sprijin pentru suine, din rasele Bazna şi Mangaliţa, doi furnizori din Bistriţa-Năsăud au livrat 28 de purcei Mangaliţa către patru crescători din judeţul Braşov, la noi neexistând un procesator interesat să preia aceste exemplare.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5